Samsung, kategoriye yeni isim arıyor

Phablet teriminden memnun olmayan Samsung, "iri" telefonlarına yeni bir isim bulmanın peşinde!

"Phablet" yerine...

Telefonların giderek küçüldüğü ve minicik telefonların giderek daha popüler olduğu bir dönemde Samsung'un, dev Galaxy Note modelini piyasaya çıkarması ilk başta büyük "alay" konusu olmuştu.

Ancak, mantık modayı yendi ve insanlar internette gezinmek, e-mail yazmak, sosyal medya hesaplarını takip etmek, ofis belgeleri üzerinde rahatça çalışabilmek için geniş ekranlı ve stylus'lu (dokunmatik ekran kalemi) telefonların ideal olduğunu fark edip hızla küçük ekranlı telefonlardan uzaklaşamaya başladı. Böylece "phablet" modası başlamış oldu.

Ancak Samsung'un Galaxy Note'u hazırlarken "phablet" değil "fonlet" kod ismini kullandığı ortaya çıktı. Bazı basın toplantılarında ve konferanslarda da Samsung yöneticilerinin ısrarla fonlet kavramını kullandıkları da dikkat çekti. Fonlet kelimesinin telefona daha yakın, tablete daha uzak durduğunu, asıl işlevi telefon olan cihazlar için daha uygun olduğunu düşünen Samsung, "fonlet" kavramında ısrar ediyor.

Ancak, phablet kelimesi İngilizce'nin "TDK sözlüğü" olarak kabul edilen Oxford Sözlüğü'ne çoktan girdi. Samsung'un şimdi bu algıyı değiştirmesi çok kolay görünmüyor.

Okuyucu Yorumları