Samsung, kaybettiği geliri geri kazanıyor...

2014 yılını pek de parlak geçirmeyen Samsung, 2015 yılına hızlı bir giriş yapıyor!

Samsung geri dönüyor!

Güney Kore'nin elektronik devi Samsung Electronic Corp. Ltd. geçtiğimiz yılın sonlarına doğru ciddi bir finansal sıkıntının içerisine girmek üzereydi. 2014'ün üçüncü çeyrek sonuçları, firmanın gelirinde belirgin bir düşüş belirtirken, tatil dönemi çeyreğinde gerçekleşen satışlar da çok farklı bir tablo çizmemişti. Tatil çeyreğinin ardından Samsung, kârında yüzde 36'lık bir düşüş görmekteydi ve dünyanın en çok satan akıllı telefon firması konumunu Apple'a kaybetmişti.

Ancak 2015 yılında Samsung için durum iyiye gidiyor gibi gözükmekte. Mart'ın erken dönemlerinde, uzun süredir beklenen Galaxy S akıllı telefonların duyurusu yapılmıştı. Bu yeni üst seviye telefonlar, Galaxy S6 ve S6 Edge, ABD marketine 10 Nisan günü giriş yapacaklar.

Pazartesi günü ise, Seul'de gerçekleştirilen bir gelir yükselişi beklentisi duyurusunun ardından Samsung'un hisseleri tırmanışlarına devam ettiler. Bu tahmin duyurusu, Samsung Future Stategy Office'in iletişim lideri Lee Joon tarafından gerçekleştirilmişti.

Samsung, kaybettiği geliri geri kazanıyor...

Lee Joon'un yaptığı açıklamada, Ocak-Mart döneminde gelir artışının rapor edileceği söylenmekteydi. Ancak açıklanması beklenen gelir için belirli bir hedef gösterilmedi. Tabii ki ortada bir hedef bulunmasa da, gelir duyurusunun bu kadar yakınındayken gelen bu açıklama, özellikle analistlerin bu hareketin firma için normalin dışında bir hareket olduğunu belirtmeleri ile, belli bir iyimserlik durumu yarattı.

Ayrıca, Samsung Electronics TV lideri Kim Hyunseok geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "marketin zorlu olduğunu" ve "toparlanma" döneminin bittiğini söylemesi de bu iyimser durumu desteklemekte. Samsung'un 2015 dönemi için tanıttığı yeni UHD akıllı TV'ler ve Tizen işletim sistemi düşünülürse, TV alanında Samsung'un tekrar satışlarını yükseltmesi çok da şaşırtıcı olmayabilir...

Okuyucu Yorumları