Samsung, L5 LCD panel hattını kapattı

Samsung, aldığı kararla önemli bir LCD üretim hattını daha kapattı. Peki bu ne anlama geliyor?

LCD ekranlara son darbe!

Samsung'un akıllı telefonlarında uzunca bir süredir kullandığı AMOLED panelin, yakın bir gelecekte iPhone'larda da kullanılacağına yönelik dedikodular, son dönemin sık konuşulan konuları arasında. Öte yandan HTC'nin de son telefonu One A9'la beraber AMOLED paneli kullanması, LCD panellerin gelecekteki kullanımı ile ilgili soru işaretleri yaratmıyor değil. Samsung'dan gelen bir haber de bunlara bir soru işareti daha katılması için yeterli. Zira Samsung, LCD panel üretimi yaptığı L5 hattını durdurdu. Bu hat, daha çok tablet veya monitör gibi nispeten büyük cihazlar için ekran üretiyordu.

L5 LCD panel üretim hattını durduran Samsung Display, 2002 yılında kurduğu bu bandı şimdi satın alabilecek birilerini arıyor. Daha önce de benzer bir girişimde bulunan Samsung, geçen yıl dördüncü nesil üretim hattını da Çin merkezli Truly'ye satarak gelir elde etmişti.

Samsung'un bu satışla beraber, LCD panel üretimini durduracağı gibi bir durum söz konusu değil. Zira Koreli şirket, L6, L7 ve L8 üretim bantlarında halen LCD üretimine devam ediyor. Ancak tek bir bantın kapanması bile, ağırlığın OLED üretimine verileceği anlamını taşıyor olabilir.

Her ne kadar en yakın AMOLED'li panele sahip ilk iPhone'u 2019'da görecek olduğumuz söylense de, öncesinde bir sürpriz gelirse şaşırmamak lazım.

Okuyucu Yorumları