Samsung, LCD ortaklığında Sony'yi satın aldı!

İki teknoloji devi arasındaki bu satış işlemi, tüm taşları yerinden oynatacak...

Samsung Sony'yi satın aldı!

Samsung, Sony ile olan LCD ortak girişiminde Sony'nin sahip olduğu tüm hisseleri satın aldı. Teknoloji devi bu satın alma için 939 milyon doları gözden çıkardı.

Samsung'un açıklamasına göre şirket, Sony'nin S-LCD Corporation bölümünün tüm hisselerine sahip olacak ve S-LCD, Samsung'un yan kuruluşu halini alacak. Bu hamlede Sony'nin TV işinde son senelerde beklenen başarıyı yakalayamamasının ve Samsung'un TV'lerdeki büyümesinin önemli rolü bulunuyor. Ayrıca bu satın alma, Samsung'u TV üreticileri arasında en tepeye taşıyacak gibi görünüyor.

Samsung, açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Piyasadaki rekabetliliğini artırmak ve zor koşullara cevap verebilmek amacıyla iki şirket, yeni bir LCD panel iş ortaklığı kurmaya karar verdi." Bu karar, Japonya'daki depremin üretimi ve hayatı olumsuz etkilemesinin ardından Sony'nin TV işini tekrar kârlı hale getirmeye yönelik son bir çabası olarak görülüyor.

Sony'den gelen açıklama

Sony'den gelen açıklama

Konu hakkında Sony tarafından yapılan açıklamada, Sony'nin pazardan çekilme gibi bir durumunun olmadığı önemle vurgulandı.

Sony ve Samsung, 26 Aralık 2011 Pazartesi günü, LCD panellerinin arz ve satın alımı konusunda stratejik bir anlaşmaya girdiğini açıkladı. Anlaşma kapsamında Sony, Samsung ile ortak girişimleri olan S-LCD'deki tüm hisselerini nakde çeviriyor ve gelecekte pazar fiyatına dayanan istikrarlı ve esnek bir LCD panel tedariğini de güvence altına alabiliyor.

Diğer yandan, geçtiğimiz aylarda, Sony, Toshiba ve Hitachi, üç dev Japon üretici olarak, küçük ve orta büyüklükteki LCD ekran üretimi alanında güçlerini birleştirdiğini açıklamıştı. Bu işbirliği ile üç şirket, Japan Display adlı yeni LCD üretim şirketini kurmak üzere anlaşmalar imzaladı. Yeni şirketin Mart 2012 itibariyle faaliyetine geçmesi üzerinde çalışılıyor.

Sony'nin tüm bu girişimleri dikkate alındığında, TV iş kolu konusundaki kararlılığın da anlaşılacağını umuyor ve pazardan çekilme gibi bir durumun söz konusu olmadığını bilginize sunuyoruz.

Not: Konu hakkında Sony cephesinden yapılan açıklamayı bu linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları