Samsung, Mixed Reality Başlığı İçin mi Çalışıyor?

Çizimleri sızan bir Samsung VR başlığı, firmanın sanal gerçeklik işinde ciddi bir adım atmak üzere olduğunu gösteriyor olabilir!

Samsung'un yeni VR planı

Microsoft, bir dizi müthiş Windows Mixed Reality kulaklığı geliştirmek üzere Acer, HP, Dell ve Lenovo gibi firmalarla ortak çalışmaya başlamıştı. Firmanın ortaklık listesine ekleyeceği bir başka büyük isim, sızan görüntülere göre Samsung olabilir.

Twitter kullanıcısı WalkingCat'te paylaşılan görüntüler, iddiaya göre Samsung'un Mixed Reality Headset'ini gözler önüne seriyor. Görüntülerde Samsung, Windows Mixed Reality ve kulaklığı üreten AKG'nin logolarını rahatça görebiliyoruz.

Piyasaya sürülen Windows 10 başlıklarının donanımsal özellikleri birbirine çok benzediğinden, Samsung'un başlığının da çok farklı olacağını düşünmüyoruz. Ancak sızan çizimlerin üzerinde bir ürün adına ve teknik özelliklere dair bir bilgiye rastlamıyoruz, bu yüzden temkinli olmakta fayda var.

Bunun yanında Samsung'un Gear VR başlığı oldukça başarılıydı ve firma mobil VR'ı bir kenara bırakıp, üst seviye deneyimlere geçiş yapmak istiyorsa, Microsoft gibi bir firmayla ortak bir Windows ve kullanıcı platformu üzerinde çalışması daha yerinde olabilir.

Microsoft, 3 Ekim'de San Francisco'da bir Mixed Reality etkinliği düzenlemeyi planlıyor. Bu yüzden sızıntının tarihi önem taşıyor. Microsoft'un bu etkinlikte Mixed Reality serisine vurgu yapması muhtemel.

Okuyucu Yorumları