Samsung, Nokia'yı da geçti!

Yıllardır Nokia'nın sahip olduğu bir ünvan daha, artık Samsung'un elinde!

Samsung, Nokia'yı da geçti!

Avrupa ve Amerika'daki yaklaşık yedi milyon patenti esas alan araştırma, mobil cihaz piyasasında en çok patente sahip olan firmanın Samsung olduğunu gösteriyor: Daha önce Nokia'ya ait olan unvan, 2012 yılı sonu itibariyle Samsung'un eline geçmiş durumda. Apple'a karşı giriştiği "patent savaşlarından" milyarlarca dolar zararla çıkan Samsung, Nokia, Apple, Sony ve Ericsson gibi rakiplerini geride bırakarak, mobil patent sıralamasında birinciliği ele geçirdi. Sıralamada Samsung'un ardından ikinci sırada gelen firmaysa sessiz dev IBM.

Pazar analisti Chetan Sharma'nın yaptığı araştırma, halen dünyanın en çok patent verilen bölgesi olan Amerika'da yapılan tüm patent başvurularının beşte birinin mobil cihazlar ve ilişkili teknolojileri tarif ettiğini gösteriyor. Bu oranın bundan on yıl önce sadece yüzde on seviyesinde olduğunu düşünürsek, mobil cihaz piyasasının yıllar içinde ne kadar büyüdüğünü anlayabiliriz.

Araştırma sonuçları ilginç bir ayrıntıyı da gün ışığına çıkarttı: 2011 ve 2012 yıllarında mobil cihaz kategorisinde en çok patent başvurusu yapan firma olan ZTE, sahip olunan patentler listesinde ilk ona dahi giremedi. Bu durum insana "Acaba ZTE aklına gelen her fikrin patentini mi almaya çalışıyor?" sorusunu sorduruyor.

Okuyucu Yorumları