Samsung Note 8'i New York'ta sizin için inceledik!

Samsung Note ailesinin uzun zamandır merakla beklenen yeni üyesi Note 8, bize neler sunuyor? A'dan Z'ye inceledik!

İşte en çok beklenen telefon: Note 8

Samsung'un en sevilen ürün ailelerinden biri olan Note'un uzun zamandır beklenen yeni üyesi Note 8, bugün New York'da gerçekleşen büyük bir lansman ile tanıtıldı. CHIP Dergisi Yayın Yönetmeni Mahmut Karslıoğlu'nun da canlı canlı yerinde takip ettiği ve lansmanın ardından deneyimleme şanı bulduğu Samsung Note 8'in ön inceleme videosu çok kısa bir süre sonra CHIP Online Youtube kanalında yayında olacak. Note 8'in neye benzediğini merak ediyorsanız inceleme videomuzu sakın kaçırmayın.

Samsung Note 8 teknik olarak en güçlü telefonlardan biri, belki de en güçlüsü. Ancak Note 8'i etkileyici yapan tek şey bu değil elbette. Samsung, ailenin en büyük telefonunu tasarlarken 3 ana başlık üzerinde yoğunlaşmış. Sırayla gitmek gerekirse bunlardan ilki ergonomi.

Elinizden bırakamayacağınız bir tasarım!

Elinizden bırakamayacağınız bir tasarım!

İlk bakışta Galaxy S8+ ile büyük benzerlik taşıdığı düşünülse de telefonu elinize aldığınızda fark hemen anlaşılıyor. Infinity display tasarım anlayışı Note 8 ile de devam ediyor ancak kenarlar ve köşeler biraz daha sert dönüyor. Bu şekilde telefonu tutması çok keyifli olmuş ve artık elinizden kolay kolay kaymıyor.

Elbette 8.6 mm'ye artan kalınlık ile 74.8 mm'ye ulaşan genişliğin de bunda büyük etkisi var. Telefonun boyutu 162.5 cm ve ağırlığı da 195 gr. Bu ölçülerle 18.5:9 ekran oranı korunmuş. Note 8'in 6.3"lik 2960x1440 çözünürlükteki QHD ekranı 521 ppi'e sahip. Bu detaylar telefona Mobile HDR Premium sertifikası da kazandırıyor. Samsung'un telefonlarını yardımcı uygulamalar ve servislerle farklı kılma isteği ve anlayışı Note 8 ile zirve yapıyor desek yanlış olmaz herhalde. Yeni modelde bildirimler artık iki kenarda yanan farklı renkteki ışıklar ile kullanıcısına ulaşıyor. Ayrıca bölünmüş ekran ile çalışmayı pratikleştiren app pair özelliği ile önceden uygulamaları belirleyip daha sonradan bu ikililer hızlıca ekrana getirmek mümkün oluyor.

Arka yüzde ise kalp sensörü ile flash'ın parmak izi sensörü ile kameranın arasına alınmış olması ergonomik olarak en önemli değişikliklerden biri. Böylece Galaxy S8'de olduğu gibi parmağınızı yanlışlıkla lenslerin üzerine sürme ihtimali azaltılmış.

S-Pen artık daha fazla kullanılacak!

S-Pen artık daha fazla kullanılacak!

Note 8'de Samsung'un ön plana çıkardığı ikinci konu ise elbette kalem oluyor. 0.7mm ucu ve tam 4096 basınç seviyesi ile neredeyse gerçek bir kalem deneyimi yakalanmış. Ancak sadece kullanım hissiyatı ile değil kalem için gelen yeni uygulamalar ile de yeni Note'da kalem önemli bir yere sahip olacak gibi duruyor. Bunlardan en önemlisi olan Live Message, yani canlı mesaj sosyal medya paylaşımlarına yeni bir soluk getirebilir. Bu uygulama ile arka plan için bir fotoğraf seçtikten sonra üzerine kalem ile istediğiniz şekli çizip mesajınızı bırakabiliyorsunuz. Ardından tüm bu kalem hareketleri animated GIF'e çevriliyor ve rahatlıkla paylaştırılabiliyor. Bu özelliğe kalem menüsünden ulaşılabileceği gibi istediğiniz anda kullanmanız için klavyeye de entegre edilmiş.

Bu eğlenceli özelliğe ek olarak kalem ile kelime bazlı çeviri fonksiyonu da cümle çevirisi yapabilecek şekilde genişletilmiş. Böylece kalem ile bir kelimenin üzerine geldiğinizde onu içeren tüm cümle çevriliyor. Cümle içindeki birimlerin de dönüştürülmesi gerçekten güzel bir ayrıntı. Telefon ekranı kapalı iken kalemi yerinden çıkarıp siyah ekran üzerine yazdıklarınız artık 100 sayfaya kadar tutulabiliyor. Samsung bu özelliğe de Screen Off Memo adını vermiş.

Samsung kullanıcılar için Portre modu hazır!

Samsung kullanıcılar için Portre modu hazır!

Gelelim en önemli 3. başlık olan kameralara. Samsung Note 8 üzerinde ikisi arka yüzde olmak üzere 3 kamera yer alıyor ve çift kameralı telefonlar ailesine katılmış oluyor. Ön yüzde 8mp'lik 1.7 diyafram açıklığına sahip bir kamera yer alırken arka yüzde ise otomatik imaj sabitleme özelliğine sahip 12mp çözünürlükte iki kamera bulunuyor. Bunlardan geniş açı olan 1.7, 2x optik zum yapmanıza izin veren telefoto olan ise 2.4 diyafram açıklığına sahip. Çift kamera ile portre modu da artık Samsung kullanıcılarına sunulmuş. Optik imaj sabitlemenin 10x dijital zum yaparken bile çok iyi çalıştığını da söyleyelim. Note 8 kamera özellikleri ile de yine kendinden bahsettirecek gibi duruyor.

Teknik özellikler ve Türkiye fiyatı

Teknik özellikler ve Türkiye fiyatı

Son olarak gelelim teknik özelliklere. Note 8'in kalbinde Galaxy S8'de de olan 10 nm teknolojili 2.35 Ghz ve 1.9 Ghz'lik 64bit octa core işlemci yer alıyor. 6Gb belleğin yanı sıra 64Gb depolama alanı bulunuyor ve SD-kart desteği ile kapasite 256Gb'a kadar artırılabiliyor. Pil ise 3500 mAh'den 3300 mAh'e çekilmiş. Yine de optimizasyonlarla bu durum pil süresine yansıtılmamış. Elbette bunu ancak testlerimizden sonra teyit edebileceğimizi ekleyelim. Note 8 ile birlikte sunulan Cat16 desteği kullanıcıları en hızlı mobil internete de hazır hale getiriyor.

Telefon sıvı ve toza karşı IP68 sertifikasına sahip ve hem önü hem de arkası Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Ayrıca daha önce de duyurduğumuz gibi Bixby telefonda çalışır halde gelecek. Note 8, 4 farklı renk seçeneğine sahip. Ancak lansmanın hemen ardından Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen'den aldığımız bilgiye göre Midnight Black, Maple Gold ve Orchid Gray olmak üzere bunlardan sadece üçü ülkemizde satışta olacak.

Samsung Note 8'i 24 Ağustos'tan itibaren ön sipariş verebileceksiniz ve 18 Eylül itibari ile de kullanıcılar telefonlarına kavuşmaya başlayacak. Ülkemizde ön sipariş veren kullanıcılara Samsung aksesuarlarında kullanılabilecekleri 500 TL'lik bir hediye çeki de verilecek. 19 Eylül - 6 Ekim arasında ise kampanya 300 TL'lik hediye çeki ile devam edecek. Bu hediye Samsung mağazalarında ve operatörlerde kullanılabilecek. Samsung Note 8 ülkemizde 4999TL'den satılacak.

Performans değerleri ve benchmark testleri için ise elbette Note 8'in CHIP Test Merkezine gelmesini bekleyeceğiz. Bakalım Top10 listemize gerçekten zirveden mi giriş yapacak.

Okuyucu Yorumları