Samsung parmak izi okuması kullanmayacak!

Samsung, yeni Galaxy S ve Note'larda bulunmasına kesin gözüyle bakılan teknolojiye hayır dedi!

Samsung'dan "veto" geldi!

Samsung, fanatiklerini üzecek bir haber verdi. Apple'ın iPhone 5S'te parmak izi okuyucu kullanması üzerine, Samsung'un da Galaxy S5 veya Galaxy Note 3 Active modellerinde parmak izi okuyucusu kullanması bekleniyordu.

Ancak Samsung'un bu konuda bir çalışmasının olmadığı, parmak izi okumak üzerine bir teknoloji geliştirmediği ortaya çıktı. Samsung bazı telefonlarında Pantech firmasının parmak izi okuma çözümünü kullanıyor ancak bunu Amrial Gemisi modellerinde kullanmak istemiyor.

Bu nedenle, Samsung'un merakla beklenen, esnek ekranlı Galaxy Note 3 Active modelinde de parmak izi okuyucusunun bulunmayacağı anlaşılıyor. Samsung'un yeni Note telefonunda, şirketin geçen yıl duyurusunu yaptığı esnek ekranın kullanılması bekleniyor. Bu telefonun da Ekim-Kasım döneminde tanıtılacağı düşünülüyor.

Samsung, esnek ekrana sahip çalışan bir telefonu 2012 sonunda basına göstermiş ancak daha sonra teknolojiyi geliştirmek için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayarak bu konsept için bir telefon duyurusu yapmamıştı.

Şimdi ismi henüz sadece bir spekülasyondan ibaret olan Samsung Galaxy Note 3 Active'in gerçekten var olup olmadığı merak ediliyor. Ancak bu telefon gerçekten varsa ve önümüzdeki ay piyasaya çıkacaksa bile üzerinde parmak izi okuyucusu olmayacak.

Parmak izi okuyucusunu bugüne kadar en başarılı şekilde kullanan şirket Motorola olmuştu. Motorola'nın Atrix modeli, tam telefonun üst arka bölümünde, işaret parmağının kolayca dokunabileceği bir bölgede, çizilmelerden ve deformasyondan uzak kalacak bir tasarım içinde parmak izi okuyucusu sunuyordu.

Okuyucu Yorumları