Samsung, rehber köpekleri için hem mezuniyet, hem de emeklilik töreni düzenledi

Samsung, rehber köpeklerini yeni sahiplerine teslim ederken, görevlerini başarıyla tamamlayarak yuvaya dönenler için de emeklilik töreni düzenledi.

Samsung, köpekleri için hem mezuniyet, hem de emeklilik töreni düzenledi

Samsung, teknolojinin pek çok alanında var olmasının yanı sıra sosyal sorumluluk faaliyetlerini de yerine getiren bir şirket. Şirketin bu gibi projelerinden biri de görme engelli insanlar için rehber köpek eğitiminde bulunması.

Bu konuda yeni bir girişimde bulunan Samsung, Seul’un yaklaşık 50 kilometre güneyindeki Yongin’de bulunan Samsung Rehber Köpek Okulu’nda düzenlediği törenle görme engellilere 8 rehber köpeği teslim ettiğini açıkladı. Samsung Rehber Köpek Okulu’nda 2 yıllık bir eğitimin ardından sahiplendirilen köpekler yaklaşık 7 yıl boyunca görme engelli partnerlerine arkadaş ve göz olacak.

Düzenlenen etkinlikte ayrıca, şirketin daha önce sahiplendirilen ve 6 ila 8 yıl boyunca partnerlerine eşlik etmiş olan köpeklerinin okula geri dönüşü için bir emeklilik töreni de düzenlendi. Görevlerini tamamlayarak yuvalarına geri dönen 6 köpek artık sorumluluk sahibi olmayan evcil hayvanlar olarak okulda hayatın tadını çıkaracak.