Samsung, S7 Active iddialarına yanıt verdi

Samsung, S7 Active'in suya dayanamadığı iddialarına yanıt verdi!

Samsung'dan S7 Active yanıtı

Samsung'un amiral gemisi segmenti artık suya karşı dayanıklı halde kullanıcılarla buluşuyor bilindiği gibi. S7 ve S7 edge'de suya dayanıklılık özelliği getiren Samsung, daha ötesinde ekstrem koşullara daha dayanıklı modeli Galaxy S7 Active'de de IP68 standardında su geçirmezlik özelliği sunuyor. Ancak bu ayın başlarında gelen iddialara göre yapılan bir testte Galaxy S7 Active'in bu konuda başarısız olduğu öne sürülmüştü. Yapılan su testinde S7 Active'in suya dayanamadığı ortaya çıkmıştı. Ancak Samsung bu konuya sessiz kalmadı.

Samsung, yaptığı açıklamada Galaxy S7 Active'in IPS68 standartları gereği 1.5 metreye kadar derinlikte 30 dakika süreyle suya karşı dayanıklı olduğu söyleniyor ve yapılan testlerin tamamından geçtiği dile getiriliyor. Öte yandan Samsung, telefonunun suya karşı dayanıklı olduğu konusunda o kadar kendinden emin ki, eğer aksi bir durumla karşılaşan kullanıcılar olursa, Galaxy S7 Active'in değişimini garanti kapsamı çerçevesinde ücretsiz gerçekleştireceğinin de altını çiziyor.

Elbette bu noktada kullanıcı hatası gibi durumların da takip edileceği açık. Özellikle suya karşı dayanıklı olan telefonlar için "tatlı su" uyarısı yapılıyor bilindiği üzere. Ancak yine suya karşı dayanıklılıkla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, Samsung'a haber vermenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları