Samsung, Secure Folder İçin My Knox'dan Vazgeçiyor

Samsung, uzun zamandır Android kullanıcılarına sunduğu bu özel hizmeti, resmi olarak emekli ediyor!

Samsung, ölüm fermanını yayınladı!

My Knox, Samsung'un kullanıcılarının iş ve kişisel verilerini tek cihazda ayrı yerde tutmalarına yarayan ücretsiz bir uygulamaydı. Uygulama, sadece izinli kullanıcılar tarafından erişilebilen bir bölge oluşturuyordu. Bu bölgedeki tüm dosya ve veriler güvenli bir şekilde şifreleniyordu. Kendi giriş ekranı, uygulamaları, widget'ları ile tam bir yapay Android alanıydı.

Şimdi ise Samsung'un bu konu için daha uygun bir çözümü var ve bu çözüm My Knox kadar cihaza yüklenmiyor. İsmi Secure Folder ve sadece Android Nougat veya üzeri cihazlarda çalışıyor.

Firma, My Knox kullanıcılarına uygulamanın artık yeni Samsung cihazlarda bulunmayacağına dair bildirim göndermeye başladı. Cep telefonlarında güvenli bir alan isteyen kullanıcıların, artık Galaxy Apps'den indirilebilen Secure Folder'ı kurumaları tavsiye edildi.

Secure Folder, Samsung'un Knox güvenlik platformunu kullanıyor ve cihazda özel, şifreli bir alan oluşturuyor. Secure Folder'a taşınan tüm uygulama ve veriler, ekstra güvenlik ve gizlilikle ayrı tutuluyorlar.

Kullanıcıların My Knox'daki kişisel verilerini Secure Folder'a taşımaları ise oldukça kolay. My Knox settings > Backup and restore kısmından verileri yedekleyip, daha sonra Secure Folder'da bunları settings > Backup and restore > Restore yaparak geri getirmeleri mümkün. Bu özellik için bir Samsung hesabı gerekiyor.

Samsung, son kullanım tarihi açıklanana kadar kullanıcıların My Knox kullanmaya devam edebileceğini söyledi.

Okuyucu Yorumları