Samsung, ses getiren iddiayı yalanladı!

Kore'nin ünlü haber yayını Korea Times'ın Samsung hakkında ortaya attığı iddia çok ses getirdi. Ama Samsung, haberi yalanlamakta gecikmedi!

Samsung, ses getiren iddiayı yalanladı!

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddiaya göre Samsung, ekran pazarının genel olarak yaşan gerileme probleminden korumak adına OLED işini ayrı bir bölüm haline getirmeyi planlıyordu. Korea Times'daki bir habere göre Samsung Display, ikiye bölünerek ilerlemeyi uygun görmekteydi. Bunun sebebi de pazardaki Çinli ürünlerin Samsung'un LED ekran işine büyük zararlar vermesi olarak belirtildi.

Korea Times'da yazana göre Samsung'un, LCD üretim bölümünü Çinli firmalara satması söz konusu. Samsung'un kendisinin de büyük bir müşteri olduğu OLED alanına bakıldığında ise, firma yakın zaman önce Apple ile büyük bir anlaşma imzalayarak iPhone üreticisine 2017 yılında yaklaşık olarak 100 milyon ekran paneli sunmayı kabul etmişti. Yani habere göre Samsung, OLED üretimine devam edecek ama LCD bölümünü satacak.

Ancak Samsung, Korea Times'da yayınlanan haberin kısa bir süre ardından bir açıklama yaparak, bu haberi yalanladı. Samsung'un açıklamasına göre OLED işi ayrı bir bölüme dönüşmeyecek ve Samsung Display, LCD ve OLED ürünlerini geliştirmeye ve üretmeye devam edecek.

Bu arada analistler, OLED pazarının önünde parlak bir gelecek olduğunu ve LCD pazarının küçülmeye devam edeceğini düşünüyor. Nomura Securies'in raporuna göre 2018 yılına kadar akıllı telefon panellerinin üçte biri OLED ekranlara sahip olacak.

Okuyucu Yorumları