Samsung SGH-L760'ı test ettik

Samsung SHG-L760 modelini sizler için zorlu bir teste tabi tuttuk. Sonuçlar ilerleyen sayfalarda...

Cepte YouTube keyfi

SHG-L760 ile YouTube, Flickr veya Blooger gibi sitelere resim, video ve fotoğraf yükleyebilirsiniz.

Bu UMTS cep telefonu ile Samsung özellikle Web 2.0 kullanıcılarına hitap etmek istiyor. Telefon blog, resim veya video gibi içerikleri uygun web sayfasına ayarlamayı kolaylaştıracak.

Donanım: Profilini ortaya koyuyor

Donanım: Profilini ortaya koyuyor

Donanım: Profilini ortaya koyuyorTelefon Özellikleri
Telefon özellikleri olarak SGH-L760 sade ve temel ihtiyaçları giderir nitelikte. GSM frekansları (üç bant) UMTS'yi de destekliyor. Ahizesiz görüşme, konuşma hafızası ve ses kaydedici telefonun sunduğu özellikler arasında. Yalnız konuşma hafızası ile yaptığınız görüşmeleri kaydedemiyorsunuz. Telefon 1000 kişiye ait 10 alt bilgiyi kaydedebiliyor. İrtibat gruplarına veya tek tek her bir numaraya kişisel resimler veya zil sesleri de ekleyebiliyorsunuz. Ses seçimi ve ses ile yönetim gibi özellikleri L760 da bulamayacaksınız.

Veri Özellikleri
Cihazı XP yüklü bir bilgisayar ile bağlamak için özel sürücülere ihtiyacınız yok. "Media Player" modunda cihazın kendi belleği hafıza kartı takılı olmadan da PC tarafında tanınıyor. Sürükle ve Bırak ile MP3 dosyalarını telefona yollayabilirsiniz. USB üzerinden 3 MB'lık bir MP3 dosyasını aktarmak için 10 saniye bekledik – pek de iç açıcı bir durum değil. USB dışında veriler veya müzik Bluetooth 2.0 üzerinden de aktarılabiliyor – ve uygun kulaklık setiyle Stereo-Profile A2DP üzerinden kablosuz müzik keyfini sürebilirsiniz.

Telefon ekstra bir hafıza kartı ile gelmiyor, dahili 40 MB hafızasını kişisel içerikleriniz için kullanabilirsiniz. Entegre tarayıcı HMTL sitelerini gösterebiliyor ama UMTS'ye rağmen yavaş kalıyor: Xonio.com sitesindeki ilanları yükleyebilmesi 30 saniye sürdü. E-Mailler (POP3, IMAP) cep telefonu ile direk oluşturulabiliyor ve çağırabiliyor.

Donanım: Profilini ortaya koyuyorMultimedya
Yolda giderken MP3 dinlemek isteyenler ID3-Tag destekli ve filtre özelliklerine sahip bir MP3 çalar olduğu için sevinebilirler. Ses seviyesi son derece güçlü ve yüksek, arka planda uygulama çalıştırabiliyor, ama ekolayzır ile seste değişiklik yaptırmıyor. Radyo severleri ise RDS fonksiyonu olan yüksek bir alım gücüne sahip UKW alıcısıyla muhatap olabilirler.

L760 fotoğrafları en fazla 2 MP çözünürlükte çekebiliyor. Kalite son derece iyi ve PC ekranı üzerinden sunum yapmaya son derece uygun. Yalnız resimlerde doğal olmayan renkler ve kısmen keskin olmayan detaylar gözümüze çarptı. Videoları sadece QCIF (176 x 144) formatında hafıza dolana kadar çekebilirsiniz.

Internet – Upload
İsteyen resimlerini ve videolarını internete yükleyebilir. Bu iş için Web Serice Shozu'da bir hesap oluşturmanız gerekiyor ama bu hesabı da direk telefonunuzdan oluşturabiliyorsunuz. Bu erişim ile içerikleri YouTube, Flickr veya Blogger gibi web sitelerine yükleyebilirsiniz (hesap oluşturma şartı ile). Testimizde bu son derece başarılı bir şekilde gerçekleşti. Gerekli giriş verileri girildikten sonra istenilen içerik site üzerinde yayımlanıyor.

Uygulama: Kompakt ama uyuşuk

Uygulama: Kompakt ama uyuşuk

L760 iyi bir tasarım ve kolay kullanımı ile dikkatleri çekiyor. Batarya ve hırıldayan hoparlörü ile eksi puanlar topladı.

Uygulama: Kompakt ama uyuşukEbatlar ve Kullanış
L760, 100 x 47 x 17 mm ebatları ile son derece kompakt bir yapıda ve 93 gram son derece hafif geliyor. Batarya testinde ise cihaz 2 saat 39 dakika sonra pes etti – gerçi üreticinin verdiği bilgilerden daha uzun bir süre ama bir cep telefonu için kıt bir değer.

SGH-L760 şık görünüyor, iyi işlenmiş ve kullanım sırasında kafa karıştırmıyor. Dört yön tuşlarını istediğiniz diğer 27 fonksiyondan birini atayabilirsiniz. Anlaşılır semboller ve yazılar acemilerinden telefonu rahatça kullanabilmesini sağlıyor. Tipik Samsung: Ekrana göre kısmen uzun karakterler açıklığı zorlaştırıyor. Dikkat: Internet-Softkey hiçbir sorgulama yapmaksızın direk internete girmenize sebep oluyor ve böylece çabucak ekstra maliyet oluşturuyor.

Uygulama: Kompakt ama uyuşukEkran / Akustik
Testimizde ekran çok iyi bir etki bıraktı. 32 x 39 mm resimleri, metinleri ve vidoları çok aydınlık ve bol kontrastlı olarak gösterdi. Akustik testimizde de L760 cep telefonu şebekesinden gelen sesleri son derece net verdi. Ama aynı şeyi ahizesiz konuşmada söyleyemeyeceğiz çünkü sesler kısmen çok hışırtılı ve miskin bir şekilde geliyordu ki bu durum anlaşılabilirliği ortadan kaldırıyordu.

Detaylı Bilgi Tablosu

Detaylı Bilgi Tablosu

Sonuç: Web 2.0 elinizin altında

Sonuç: Web 2.0 elinizin altında

Sonuç: Web 2.0 elinizin altında
L760 ile sadece görüşme yapmıyorsunuz bilakis haberler de yollayabiliyorsunuz. Telefon kendi oluşturduğunuz resimleri ve videoları da direk Web'e yükleyebiliyor.

Şık, kompakt ve konuşkan: Özellikle modern medya fanları için L760 göz atmaya nitelikte. İyi telefon özellikleri ve hızlı veri transferi UMTS yanında cihaz, içeriği direk olarak internete yükleyebiliyor.

Samsung multimedya alanında da boş durmamış. Etkileyici bir MP3-Oynatıcı, bir UKW radyo (RDS destekli) ve 2 Mega piksel kamera. Yalnız kamera videoları mini QCIF formatında (176 x 144 piksel) kaydediyor. Bunun dışında kısa batarya süresi ve kötü ses veren ahizesiz görüşme hoparlörü de kritik noktalardan. Telefonu yaklaşık 280 Dolara satın alabiliyorsunuz.

Alternatifler
İyi bir kamera sizin için çok mu önemli? O zaman Sony Ericsson K810i'ye göz atmalısınız. Bu telefonu yaklaşık 390 Dolara bulabilirsiniz. Daha uygun fiyata aynı kamera performansını selef Sony Ericsson K800i'de bulabilirsiniz. Fiyatı yaklaşık 280 $.

Okuyucu Yorumları