Samsung Star satışları 4 ayda uçtu!

Samsung'un yeni gözdesi S5233, yalnızda 4 ay içerisinde bakın ne kadar sattı?

Samsung Star uçuyor!

Samsung Electronics, en gözde dokunmatik ekranlı cep telefonu Samsung S5233 Star'ın dünya çapındaki satış rakamının bu ay içinde 5 milyon adeti aştığını duyurdu. Mayıs ayında piyasaya çıkan model, Samsung'un tarihinde bu dönüm noktasına en hızlı ulaşan ürün oldu.

İlk olarak Avrupa'da pazara sunulan dokunmatik ekranlı Samsung S5233 Star, ilk bir buçuk ayda bir milyonluk satış rakamına ulaştı. Satışların büyük ilgi görmesi üzerine Samsung, aralarında Bağımsız Devletler Topluluğu, Güneydoğu ve Güneybatı Asya, Doğu ve Orta Afrika, Çin ve Orta Amerika'nın da bulunduğu farklı coğrafyalarda yeni telefonu kullanıcıların beğenisine sundu. Türkiye'de lanse edilmesinden sonra ilk 5 haftada 36,000 kullanıcıyla buluşan, 12 haftada ise toplam 110,000 adete yakın satılan Samsung S5233 Star, yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Mayıs ayı boyunca 700,000'den fazla, Haziran ayı içerisinde de 900,000'den fazla satılan Samsung Star'ın Temmuz satış rakamı 1,6 milyon, Ağustos satışı ise 1,8 milyon olarak gerçekleşti. Güncel satış rakamlarına göre, Kasım ayında dünyadaki toplam Samsung Star satış rakamının 10 milyon adete ulaşması bekleniyor.

Dokunmatik telefonlara olan talep artıyor

Dokunmatik telefonlara olan talep artıyor

Samsung S5233 Star'ın başarısının kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonları Direktörü Selim Erbay "Gelişen teknolojiler ve multimedya olanaklarına bağlı olarak, kullanıcıların dokunmatik ekranlı telefonlara olan taleplerinin hızla arttığını görüyoruz. Samsung olarak dokunmatik ekran teknolojileri bizim de en önemli odağımızdır, tüketicilerimize en yeni teknolojilere sahip çeşitli sayıdaki dokunmatik ürünlerimizi sunmaya devam edeceğiz. Star hem dokunmatik teknolojisi, hem de kullanıcı dostu arayüzü ile kısa zamanda oldukça büyük ilgi gördü ve bilinirliğe ulaştı." dedi. 3G servislerinin de başlatılması ile beraber S5603 (Preston) model kodu ile piyasaya sunulan Star 3G'nin de benzeri bir başarıyla Ağustos ayı itibarıyla 50,000 adetin üzerine çıktığını belirten Erbay, " Böylelikle Star Serisi, toplam da 150,000'in üzerinde satışla Türkiye'de bu rakamlara ulaşan en hızlı dokunmatik telefon serisi olmuştur" dedi.

Samsung S5233 Star sahip olduğu üstün özellikleri uygun fiyatla birleştirmekte. Teleonun, 11.9 milimetre inceliğindeki şık gövdesi ve 3 inçlik WQVGA dokunmatik ekranın yanısıra, Samsung'un yüksek kaliteli ses teknolojisiyle dikkat çekiyor. 3.2 Megapiksel, Gülücük Yakala! moduna sahip kamera ile birlikte Bluetooth v2.1 gibi ek özellikler de Samsung S5233 Star'ın tercih edilmesindeki en önemli etkenler. Pazara çıkışından kısa bir süre sonra ulaşılan büyük satış başarısının arkasındaki nedenlerin başında ise ince tasarım, etkileşimli ve kullanıcı dostu arayüz ile doğru fiyatlandırma geliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları