Samsung sürpriz yapabilir

Samsung hakkında bu söylenenler doğru ise bu işe ne Google sevinecek, ne de Apple...

Samsung sürpriz yapabilir

İletişim devi Verizon'un CEO'su Lowell McAdam, Cuma günü yatırımcılar için düzenlenen bir konferansta Samsung'un işletim sisteminin iOS ve Android'in ardından pazarda üçüncü sıraya yerleşebileceğini söyledi.

Bilindiği gibi Samsung'un telefonlarında şu anda Android ve Windows Phone kullanılıyor. Ancak McLowell'a göre eğer şirket donanım konusundaki uzmanlığını yeni yazılımlarla birleştirmeyi başarırsa Microsoft ve Google'a bağlı olmaktan kurtulabilir. McLowell bu görüşünü dile getirirken Samsung'un işletim sistemi Bada'yı kastedip etmediğini açıkça söylemedi, ancak Apple ve Samsung arasındaki patent çekişmeleri ve son mahkeme kararları nedeniyle Samsung'un Apple ile yollarını ayırabileceğini belirtti.

Pazardaki diğer işletim sistemleri üzerine de konuşan CEO, Windows Phone hakkında "Microsoft'un hoşuma giden tarafı, tek bir donanıma bağlı olmaması" dedi. Şu anda Verizon, Windows 7 veya 7.5 ile çalışan dört cihazı kullanıcılarına sözleşmeli olarak sunuyor.

Şirket BlackBerry'yi de unutmuş değil. Hafta başında bir Verizon yetkilisi, bu sene içinde BlackBerry 10 satışlarına başlayacaklarını açıklamıştı.

Samsung'un Bada üzerine yeniden çalışmaya başlayıp başlamayacağı bilinmiyor. Ancak şirketin ürün skalasında telefonlardan tabletlere, hatta HD televizyonlara kadar bir mobil işletim sisteminin kullanılabileceği pek çok cihaz mevcut. Daha da önemlisi, çok büyük bir servis sağlayıcının CEO'sunun bu konuda şirketi cesaretlendirmiş olması.

Okuyucu Yorumları