Samsung'tan dünyanın en ince tabletleri!

Samsung 2 yeni Galaxy Tab modeliyle şov yaptı, Apple'ın iPad 2'sine "hodri meydan" dedi...

iPad 2'den bile daha ince!

Samsung, tablet bilgisayar pazarında Apple'ın peşini bırakmayacağa benziyor. Zira iPad 2'nin muazzam bir çıkış yapmasının ardından, iPad'e göre daha ince olması göze en hoş gelen ayrıntılardan biriydi. Samsung da bu ayrıntıya çok önem verdiğini, yeni Galaxy Tab modelleri 8.9 ve 10.1 ile kanıtlayacak.

CTIA 2011 fuarında Galaxy Tab 8.9 ve 10.1'i duyuran Samsung, her iki Galaxy Tab'ın da 8,6 mm kalınlıkta olduğunu söylüyor. Yeni modeller, bu yönüyle Apple'ın 8,8 mm kalınlığındaki iPad 2'sini de geçerek dünyanın en ince tablet bilgisayarları oluyorlar.

2 model fuar esnasında çalıştırılamasalar da, internetteki inceleme siteleri, yeni Galaxy Tab'ların gerçekten çok ince olduğunu kabul ediyor. Yeni tabletlerin ayrıntıları arasında ağırlık bilgileri de bulunuyor. Galaxy Tab 8.9'un ağırlığı 470,6 gram iken, Galaxy Tab 10.1 ise 592,5 grama denk geliyor.

Google'ın Android 3.0 Honeycomb işletim sistemlerini kullanacak olan iki tablet, ayrıca Samsung'un yeni TouchWiz UX arayüzünü kullanan ilk tabletleri olacak. Bu arayüzün getirdiği önemli yenilik ise bir uygulama tepsisi bulunduracak olması. Bu tepsiye de sık kullandığınız uygulamaları yerleştirip zaman kazanabileceksiniz. Ekrana yerleştirilen araçların (widget) boyutunun değiştirilebilir olması ve şık bir kablosuz ağ yönetim merkezi de cihazla gelecek yeni ve çarpıcı özellikler arasında.

Diğer özellikler ve fiyat bilgileri...

Diğer özellikler ve fiyat bilgileri...

Tabletlerin diğer özellikleri de şöyle: 3 MP kamera, önde 2 MP'lik yüz algılama sistemi olan görüntülü görüşmeler için kullanılabilecek bir diğer kamera, çift çekirdekli işlemci, 1080p görüntü oynatabilme, WXGA (1280x800) dokunmatik ekran...

Wi-Fi ve HSPA+ (21 Mbps) şeklinde iki model halinde bu yaz piyasaya sürülmesi beklenen Samsung'un yeni tablet bilgisayarlarının 10.1 sürümünün Amerika'da sadece Wi-Fi olanın 16 GB'lığının 499 dolar, 32 GB'lığının ise 599 dolar seviyesinden satışa sunulması bekleniyor. 10,1 inçlik tablet bilgisayarının iki sürümünün de 8 Haziran'da piyasada olacağı belirtilirken, 8,9 inçlik tabletin ise çıkış tarihi net değil. Yine yaz mevsiminde çıkışını yapacak olan Galaxy Tab 8.9'un 16 GB'lığının 469 dolar, 32 GB'lığının ise 569 dolar olması bekleniyor. Samsung tarafından verilen bilgiye göre, tabletlerin LTE ve WiMax versiyonlarının da önümüzdeki sene içerisinde sunulacağı fakat şu anda fiyat ve diğer detayların açıklanılamayacağı öğrenildi.

Okuyucu Yorumları