Samsung'tan harekete duyarlı kumanda!

Samsung'un Smart TV'ler için geliştirdiği akıllı kumanda, kontrolünüzü daha da kolaylaştırıyor!

Yeni nesil uzaktan kumanda!

Samsung Electronics, daha hızlı ve daha işlevsel erişim özellikleri ile birlikte tasarımıyla da yenilenen "2014 Samsung Akıllı Kumanda" ile, gelişmiş bir Smart TV uzaktan kumanda çözümü sunuyor.

"2014 Samsung Akıllı Kumanda" ile internet üzerinden video izleyen kullanıcıların daha konforlu bir şekilde içerik seçimi yapabilmesi sağlanırken, kullanıcı hareketlerine daha hızlı odaklanabilen hareket tanıma özelliği de yeni düğmeli konsol ve touchpad'le birleştirildi.

Kullanıcılar hareket algılama sistemiyle, Smart TV ekranında listelenen "Film/Dizi/App" menüleri arasında, kolayca geçiş yapabilecek. Ayrıca, cihazın dört yön tuşu ile istenilen içeriğe kolayca erişmek de mümkün olacak. Akıllı Kumanda kullanıcıları, Samsung Smart Hub panelleriyle içerik listelerine erişirken, uzaktan kumandalarının touchpad'ini kullanarak, kitap sayfası çevirir gibi, sayfalar arasında geçiş de yapabilecekler.

"2014 Akıllı Kumanda"da ayrıca, web siteleri ya da video içeriklerinde daha hızlı ve konforlu arama yapmayı sağlayan "Sesli Etkileşim" özelliği de yer alıyor. Kullanıcıların, diledikleri içeriğe anında erişmek için uzaktan kumandaya sesli komut vermeleri yeterli olacak.

Ergonomik bir yapıya sahip

Ergonomik bir yapıya sahip

Samsung ayrıca, uzaktan kumanda cihazının tasarımını da sektörde geleneksel olarak tercih edilen düz dikdörtgen biçimden, daha ergonomik oval bir biçime dönüştürerek yeniden tanımladı. Üzerinde yön tuşlarının da bulunduğu, yuvarlak touchpad, uzaktan kumandanın merkezinde yer alıyor ve böylece kullanıcının da baş parmağı doğal bir şekilde bu pad'in üzerindeki yerine kolayca oturuyor. Yeni ergonomik tasarım el hareketlerini asgari düzeye indirirken, kullanıcılar hareket ve sesli komut seçenekleriyle Smart TV'lerini kontrol edebiliyor.

2013 versiyonuna göre yüzde 80 daha küçük olan yeni uzaktan kumandanın üzerinde yer alan touchpad, sık kullanılan özellikler için kısayol tuşları gibi özelliklerle daha kolay kullanım için tasarlandı.

"2014 Akıllı Kumanda"da ayrıca, kullanıcıların tek ekranda farklı içerikleri aynı anda izlemelerini sağlayan "Multi-Link Screen" ve tek tuşla futbol müsabakalarında görüntüyü en uygun hale getiren "Futbol Modu" gibi farklı tuşlar yer alıyor. Yeni uzaktan kumanda, sanal klavyeyi de daha kolay ve hızlı bir şekilde yönetebilmeyi sağlıyor.

Samsung Electronics Görüntü Birimleri Satış ve Pazarlama Bölümü Başkan Yardımcısı KwangKi Park, yeni Akıllı Kumanda ile ilgili olarak; "Televizyonlara yeni özellikler eklendikçe, uzaktan kumanlar da bu yeni özelliklere göre değişimden geçiyor. Müşterilerimizin, uzaktan kumandayı daha sezgisel ve kolay kullanabilmeleri amacıyla bu gelişime yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

1950'li yıllarda kablolu bir cihaz olarak geliştirilen, daha sonra kablosuz, LCD ve QWERTY formatlarında kullanılan ve son olarak da dokunmatik ve yuvarlak kontrollerle geliştirilen TV uzaktan kumandaları, icat edildiği günden bu yana sürekli bir dönüşüm geçiriyor. Kumandalar ayrıca, klasik dikdörtgen biçiminden daha modern ve ergonomik tasarımlarla yeniden şekillenerek, değişim sürecini sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları