Samsung'tan süper ince LCD ekran geliyor.

Samsung firması dünyanın en ince LCD ekranını üretti. Ürünün inceliği yalnızca 0.82mm.

Süper ince LCD ekran

Samsung firmasının yaptığı açıklamaya göre, firma dünyanın en ince LCD ekranını üretti. Daha önceden üretilmiş dünyanın en ince LCD ekranından 0.07mm daha ince olan yeni ürün yalnızca 0.82mm'lik bir kredi kartı inceliğinde. Samsung i-Lens olarak adlandırdığı bu yeni teknolojisinin darbelere karşı daha dayanıklı ve alışılagelmiş LCD ürünlerine nazaran daha iyi görüntü kalitesine sahip olduğunu da belirtti.

Alışılagelmiş LCD panellerinde bulunan ek koruma plastiği i-Lens teknolojisinde direkt olarak LCD panele gömülü olarak tasarlanmış. Ayrıca bu koruma plastiği, güneş ışığını da yansıtmayarak, diğer LCD ekranlara göre çok daha iyi görüntü kalitesine sahip. i-Lens teknolojisiyle birlikte cep telefonu kalınlıklarının 1.4mm'den – 2.4mm'ye kadar azalacağı da vaat ediliyor.

Bu dünyanın en ince LCD ekranları, çapraz ölçüm olarak, 2.1 inç ve 2.2 inç boyutunda üretilecek. Ayrıca ekran çözünürlüğü de 240x320 piksel olarak tasarlanmış. Bu yeni ekranların seri üretiminin başlangıç tarihi ise, 2007 yılının ikinci yarısı olarak belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları