Samsung, tarihi bir kararın eşiğinde: İngiltere'ye veda

Avrupa'yı adeta sarsan "Brexit" kararının ardından, Samsung da teknoloji dünyasını sarsacak, önemli bir kararı tartışıyor!

Samsung, tarihi kararın eşiğinde!

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmaya karar vermesi konusundaki tartışmalar tam gaz devam ederken, elbette teknoloji gündemi de bu konudan etkileniyor. Bunun ilk işaretlerinden biri de Samsung'dan geldi. İngiltere'nin Avrupa Birliği ile ilgili referandumu sonucunda 'evet" çıkmasıyla beraber, Samsung'un da İngiltere'den çıkma düşüncesinde olduğu iddiası gündemi sarstı.

Samsung şu sıralar genel merkezini İngiltere'den taşıma düşüncesi içinde olabilir. Aslında bu ilk değil. 2013 ve 2014 yıllarında da benzer girişimler içinde olan Samsung, özellikle 2014 yılında genel merkezini İngiltere'den Polonya'ya taşımayı tartışmıştı.

Bu hamlesiyle, genel merkezinin Avrupa Birliği sınırları içinde olmasını istediğini gösteren Samsung, elbette tüm sebebi buna dayandırmıyor. Arkada yatan gerçek ise, Samsung'un son 3 yıl içinde Avrupa'daki mobil cihaz satışlarının düşmesi. 2013 yılında yüzde 21'lik pazar payıyla keyifli zaman geçiren Samsung, 3 yıl içinde yüzde 12.8 oranında geri adım attı. Özellikle batı Avrupa'daki doygunluğun farkında olan Samsung, o nedenle genel merkezini Avrupa'nın diğer bölgelerine alarak satışlarını arttırma yoluna gidebilir. Elbette daha önce de olduğu yine bu hamlesinden vazgeçebilir de. Bekleyip göreceğiz...

Okuyucu Yorumları