Samsung, Tizen'in önünü açtı. Geliyor!

Samsung'un bir türlü piyasaya çıkmayan Tizen işletim sistemli cebi, bu kez ciddi ciddi geliyor!

Tizen (galiba) bu kez geliyor

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz ocak ayında Japonya'da SC-03F kod adıyla sızan Samsung'un ilk Tizen'li cebinden daha sonra bir daha haber alınamamıştı. Ancak Samsung'un uzun süredir beklenen işletim sistemi Tizen, sonunda bir kez daha göz kırptı. Samsung'un ilk Tizen işletim sistemli cebi çok yakında hayat bulacak gibi görünüyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre Samsung, Tizen'li ilk cebini ilk etapta Rusya ve Hindistan'da satışa sunacak. Önümüzdeki haftalarda Moskova'da düzenleyeceği bir etkinlikte Tizen işletim sistemli cebini tanıtması beklenen Samsung'un öncelikle bu iki pazarı seçmesindeki nedeni olarak, "gelişmekte olan pazarlardan yararlanmak istemesi" gösteriliyor.

Samsung, Tizen işletim sistemiyle birlikte Apple'ın iOS ve Google'ın Android platformlarına bir anlamda da rakip yaratıyor ve bu işletim sistemini yalnızca cep telefonlarıyla değil, diğer giyilebilir cihazlarıyla da entegre etme düşüncesini güdüyor. Şimdi elbette gözler Samsung'un Moskova'da yapacağı Tizen etkinliğine çevrilmiş durumda. Bakalım Samsung'un Tizen işletim sistemi, gerçekten rekabet yaratacak ölçüde mi; göreceğiz.

Okuyucu Yorumları