Samsung Türkiye yazıcı pazarına hızlı girdi

Samsung Electronics IDC verilerine göre, % 20 pazar payı ile 2003 yılının son çeyreğinde lazer yazıcı pazarında ikinciliğe yerleşti. HummingBird serisiyle geçen yıl Temmuz ayında lazer yazıcı pazarına giren Samsung Electronics, kısa sürede büyük bir başarı göstererek HP’nin ardından bu pazarda ikinc

Samsung Türkiye yazıcı pazarına hızlı girdi

Araştırma şirketi IDC’in verilerine göre Samsung Electronics, 2003 yılının son çeyreğinde 7 bin 760 adet yazıcı ile pazarda % 20’lik bir pay aldı.

HummingBird serisi ile sınıfının en küçük ve en az toner harcayan lazer yazıcılarını piyasaya sunan Samsung Electronics, geçen yıl bilişim sektöründen çok sayıda firmanın katıldığı Adalet Bakanlığı’nın 5 bin adetlik yazıcı ihalesini kazanmıştı.

Samsung Electronics IT Satış Müdürü Barış Kestep, sabit disk sürücülerde pazar lideri olan Samsung’un bilgi teknolojileri ürünlerindeki yükselişini sürdürdüğünü belirterek hedefleriyle ilgili bilgi verdi: "Samsung olarak geçen yıl Temmuz ayında Türkiye yazıcı pazarına girdik. 2003 yılı sonuna kadar hedefimiz yüzde 10 pazar payı almaktı. Son rakamlar bu hedefi aştığımızı gösteriyor. Renkli lazer yazıcılarımızı piyasaya sunacağımız 2004 yılında ise hedefimiz bu oranı da geçmek ve ikinciliğimizi korumak. Sabit disk sürücülerde lider olduğumuz bilgi teknolojileri pazarında monitör kategorisinde de iddiamızı sürdürüyoruz. Monitörde bu yıl pazara iddialı ürünler sunacağız ve hedefimiz en geç 2005 yılında bu kategoride pazar liderliğine ulaşmak olacak" dedi.

Okuyucu Yorumları