Samsung, Tweet Atacağı Cihazları Karıştırdı!

Samsung, inanılmaz bir hataya imza attı. Orijinal Samsung Twitter hesabından atılan mesaj "Apple reklamına" dönüştü.

Samsung, iPhone'dan tweet attı

Samsung, resmi Nijerya Twitter hesabından yolladığı Tweet ile ilginç bir gafa imza attı. Söz konusu vaka, ünlü YouTuber Marques Brownlee tarafından fark edildi ve kamuoyu ile paylaşıldı. Marques Brownlee'nin paylaştığı görsele göre Samsung, Twitter hesabında Galaxy Note 9 hakkında gerçekleştirdiği paylaşımını "Bir iPhone vasıtasıyla" yaptı. Bahsi geçen problem üzerine; Samsung'un resmi Nijerya Twitter hesabı "geçici olarak" askıya alındı. Hesap kısa süre önce tekrar aktive edildi.

Bir başka deyişle Güney Koreli teknoloji devi, bir şekilde en büyük rakibinin reklamını yapmış oldu ve Apple'ın ekmeğine yağ sürdü.

Firma, buna benzer bir hatayı ilk kez gerçekleştirmiyor. Samsung'un Suudi Arabistan Twitter birimi de yıl içerisinde Apple cihazlarla paylaşım yapmıştı. Görselde de fark edebileceğiniz üzere; Nijerya hesabında, Galaxy Note 9'un tanıtımı yapılırken "Via Twitter for iPhone" ibaresi dikkat çekiyor.

Samsung, Tweet Atacağı Cihazları Karıştırdı!

Büyük şirketlerin sosyal medya servisleri, genellikle sosyal medya uzmanı firmalar tarafından yönetiliyor. Bu tür kazalar gerçekleşebiliyor ancak teknoloji devleri için pek de iyi bir imaj oluşturmuyor. Kısa süre önce "Wonder Woman" rolüyle tanıdığımız Gal Gadot reklam anlaşması bulunduğu Huawei'in reklamını "iPhone vasıtasıyla" gerçekleştirmiş ve ciddi tepkilerle yüzleşmek zorunda kalmıştı. Bir diğer teknoloji devi LG de rakibine gönderme yapmak isterken iPhone üzerinden paylaşımda bulunmuştu.

Okuyucu Yorumları