Samsung'u Google ile vurdular

Apple ve Samsung arasındaki bitmeyen "çalma" savaşına sonunda Google da, bu şok iddia ile katıldı!

Samsung'u Google ile vurdular

Apple ile Samsung arasındaki bitmek bilmeyen patent davasında Apple, yeni bir kanıt öne sürdü. Apple'ın iddiasına göre Google, Galaxy Tab ve Galaxy Tab 10.1'in tasarımları konusunda Samsung'u uyarmış.

Apple'a göre Şubat 2010'da Google, Samsung ile bağlantıya geçmiş ve Galaxy Tab ile Galaxy Tab 10.1'in tasarımlarının iPad'e "fazla benzediği" uyarısında bulunmuş. Şirket Samsung'a "ayırd edilebilecek" tasarım farklılıkları eklemesini önermiş.

Apple ayrıca 2011 yılında Samsung'un Ürün Tasarım Grubu'nun, Galaxy S'in eski iPhone modellerine benzediğini teyid ettiğini iddia ediyor. Şirkete bakılırsa bazı ünlü tasarımcılar da firmayı "iPhone'dan aşırı kopya çekildiği" konusunda uyarmış.

Bu iddialara karşı sessiz kalmayan Samsung, kendi getirdiği yenilikler olmasa Apple'ın asla iPhone'u piyasaya süremeyeceğini savunuyor.

Wall Street Journal, Samsung'un mahkemeye gönderdiği savunma mektubunu da ele geçirdi. Mektupta şu satırlar yer alıyor: "Samsung 1991'den beri mobil telekomünikasyon teknolojileri konusunda ar-ge çalışmalarını sürdürüyor ve şu anda akıllı telefonlarda kullanılan teknolojinin büyük bir kısmını bizzat icat etmiş durumda. Eğer Samsung'un patentli teknolojileri olmasaydı, Samsung bu konuda çalışmaya başladıktan yirmi yıl sonra Apple ilk iPhone'unu satamayacaktı."

Okuyucu Yorumları