Samsung'u ver; iPhone'u al!

iPhone 5S ve 5C'nin piyasaya çıkışı, Samsung'un Galaxy'leri için bu kötü haberi de yanında getirdi!

Samsung'u ver; iPhone'u al!

Çokça beklenen iPhone 5S ve 5C artık piyasada. Apple'ın uzun süredir üzerinde çalışmakta olduğu bu iki cihaz ve özellikle de 5S modeli, firmaya harika günler yaşatıyor. Peki, tüm bunlar Samsung'u nasıl etkiledi?

Bildiğiniz üzere telefon takası, üzerine belirli bir para vermek koşuluyla yenisini alma işlemi, dünyanın birçok yerinde kullanılan bir sistem ve öyle görünüyor ki yeni Apple cihazların satışı esnasında, hatırı sayılır miktardaki Samsung kullanıcısı, elindeki cihazı takas etmiş. Elektronik geri dönüşüm firması olan Gazelle'e göre, Samsung cihazlardaki takas oranı, en çok 5S ve 5C satışa çıktığı hafta içerisinde artış gösterdi. Firmadan gelen bilgilere göre, aynı hafta içerisindeki takas orası, yüzde 210 gibi bir yükseliş yaşamış durumda.

Gazelle, iki yeni Apple modelinin görücüye çıktığı gün olan 20 Eylül saat 10:00 ile 11:00 arasında, Samsung cihaz takasları esnasında, her beş dakika bir defa yeni teklif geldiğinin de altını çizdiği gibi, bu yıl gerçekleştirilen takasların, geçen yıla oranla, ürün başına 50 dolar daha fazla olduğunu da belirtti.

Okuyucu Yorumları