Samsung'un Apple'dan korkması için 6 neden!

Apple'ın yeni iPhone'ları ve Watch'uyla birlikte ortaya çıkan, Samsung'un korkması gereken 6 "şey!"

Samsung'u korkutan 6 şey!

Samsung, birkaç senedir yaşadığı altın çağını tamamlıyor gibi görünüyor. Apple, 2007'deki iPhone tanıtımıyla modern akıllı telefonların nasıl olacağını belirlese de Samsung, çok daha hızlı büyümeyi başarmıştı. Ancak Apple'ın yeni telefonları ve akıllı saati, Samsung'un şu sıralar eskisi kadar iyi gitmeyen işlerini daha da kötüye götürebilir. İşte Samsung'un Apple'dan korkması için 6 neden.

Büyük telefonlarda daha yoğun rekabet

iPhone ilk tanıtıldığından bu yana cihazın boyutu, sadece yarım inç büyümüştü. Ancak 4.7 ve 5.5 inç'lik iPhone'lar ile bu durum değişti. 4.5 inç'ten büyük telefonlar, dünya çapındaki pazarın üçte birini oluşturmaktalar.

Piper Jaffray analisti Gene Munster, Samsung'un büyük form-faktörlü telefonlarda bugüne kadar gerçek anlamda bir rekabet yaşamadığını, ancak iPhone 6 Plus ile birlikte bu avantajını kaybedeceğini söylüyor.

Mobil ödemeler

Apple'ın yeni ödeme sistemi ApplePay, firmanın mevcut müşteri kitlesini arkasına alarak mobil ödemeleri gerçekten uçuşa geçirebilir. Apple'ın iTunes'ten kredi kartıyla alış veriş yapan on milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. ApplePay, Apple'ın anlattığı gibi kredi kartı bilgilerini satıcılara vermeden, güvenli biçimde çalışırsa ve bu konuda müşterilerini ikna ederse Samsung'un işi zor olabilir.

Apple Watch ve kurumsal hedefler

Apple Watch ve kurumsal hedefler

İzle ve öğren

Samsung, en az bir senedir akıllı saat üretiyor. Firmanın giyilebilir teknolojiler alanında Sami ve Simband yazılım ve donanım standartlarıyla girişimleri var. Ancak Raymond James'ten analist Tavis McCourt, Samsung'un "kategoriyi ileriye taşımadığını" söylüyor.

Apple'ın yeni Apple Watch saati ise "giyilebilir teknoloji" olmaktan ziyade, fiziksel düğmeleriyle ve arayüzüyle "saat" kimliğine sahip olmayı tercih ediyor. Apple Watch, şimdi değil, 2015'in başında satışa sunulacak, ancak tutulursa Samsung akıllı saatlerdeki şansını kaybedebilir.

Kurumsal hedefler

Android'in farklı cihazlarda, farklı sürümlerle yer alması, Samsung'un firmaların güvenini kazanmasını zorlaştıran bir etken. Samsung'un iş yerlerinde büyük bir oyuncu olma amacının şimdiye kadar başarılı olduğunu söylemek zor. Apple ise son zamanlarda kurumsal piyasaya önem veriyor. Firma Temmuz'da eski rakibi International Business Machines ile bir araya geleceğini söylemişti. Forrester Research analisti Frank Gillett, Apple'ın IBM ile ortaklığının, kurumsal piyasada yerini korumak için ileriye dönük hamleler yaptığını söylüyor.

Apple kendine geliyor

Apple kendine geliyor

Apple kendine geliyor

Apple'ın tanıtım konferansları, 1984'teki Maciontosh ve 1998'deki iMac tanıtımları kadar çoşkulu geçmiyor olabilir, ancak etkinliklerdeki Apple atmosteri hala ayakta. 9 Eylül'deki tanıtım, bu iki cihazın Steve Jobs tarafından tanıtıldığı Cupertino, Kaliforniya'daki binada yapıldı.

Aynı şeyleri Samsung'un tüm canlı performansları için söylemek ise zor.

Geliştiriciler Apple'ı seviyorlar

Apple'ın 2010'dan bu yana iPad'den başka yeni bir ürün kategorisi ortaya çıkarmamış olması, geliştiriciler için bir avantaj oldu. Apple'ın mobil cihazlarına alışan geliştiriciler, 1.2 milyondan fazla uygulama yaptılar ve 20 milyar doların üzerinde para kazandılar. Bu rakamlar, Android'de gerçekleşenlerin oldukça üzerinde. Piper Jaffray'dan Munster'a göre Apple'ın yeni, eşsiz bir ürün çıkarması halinde Samsung, zor zamanlar yaşayabilir.

Okuyucu Yorumları