Samsung'un büyümesi, Google'ı etkiler mi?

Google, Android'in bugünlere gelmesini sağlayan Samsung'dan korkmaya mı başladı?

Samsung'dan korkuyor mu?

Samsung'un Android'li ceplerde sahip olduğu üstünlüğün, rakip Android üreticilerini gölgelemesi nedeniyle Google cephesinde rahatsızlığa yol açtığı iddia ediliyor.

İddiaların kaynağı, Android başkanı Andry Rubin'in de konuştuğu 2012'de yapılan bir Google toplantısını işaret eden Wall Street Journal. İddiaya göre Rubin, Samsung'un Android'deki başarısından son derece memnun olduğunu, ancak Samsung'un biraz daha ileriye gitmesi halinde Google'ın hoş olmayan bir durumla karşı karşıya kalabileceğini söylüyor. WSJ'ye göre Google, Samsung'un kendine daha fazla alan isteyecek olmasından endişeleniyor. Bir başka endişe ise Samsung'un, Amazon gibi Android'i eline alıp değiştirerek farklı, rakip bir işletim sistemi haline getirmesi ihtimali.

Ancak Google'ın Samsung'u yavaşlatma planı da hazır. Google'ın kozu, bünyesinde bulunan Motorola Mobility'yi kullanarak Nexus serilerine yeni eklemeler yapmak. Uzun zamandır konuşulan "X Phone", bu planlar arasında bulunması muhtemel.

Samsung, 2012'de global cep pazarının yüzde 39.6'sını elinde bulunduruyordu. Önümüzdeki ay tanıtılacak Galaxy S4 ile Güney Kore'li şirketin payını daha da artırması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları