Samsung'un kaderi Apple'ın ellerinde

Patent savaşlarında son durum: Samsung'un kaderi, şimdi Apple'ın iki dudağı arasında...

Apple yumruğu vuracak mı?

Amerikan Yüksek Mahkemesi, Samsung'un Galaxy Tab 10.1 tabletlerinin piyasadan çekilmesini Apple'ın vicdanına bırakmış durumda. Apple'ın alacağı olumsuz bir karar, Galaxy Tab 10.1'in Amerikan marketlerinde yasaklanmasına neden olabilir.

Önümüzdeki haftalarda bu iki dev şirket, çözüm müzakereleri için bir araya gelecek. Apple'ın bir sonraki hamlesi Galaxy Tab'ın geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Federal Temyiz Mahkemesi, California bölge hakiminin Apple'ın tasarım patentine ilişkin aldığı kararın yanlış olduğunu belirtti. Mahkeme ayrıca, bir sonraki duruşmaya kadar satış yasağının da uygulanabileceğini vurguladı.

Apple, Samsung tabletlerinin yasaklanması talebinde bulunabilir. Eğer şirket yasaklama konusunda ısrar ederse, iki taraf arasındaki davanın daha da sertleşmesi bekleniyor. Aksine Apple kararını ertelerse, bu da ilerki aşamalarda daha uzlaşmacı bir tavır takınacağı anlamına geliyor.

Büyük randevuya günler kaldı...

Büyük randevuya günler kaldı...

Bölge mahkemesi, duruşmadan önce mevcut anlaşmazlığı çözmeleri için iki şirketin bir araya gelmesini istedi. Apple'dan Tim Cook ve Samsung'dan Gee-Sung Choi şirket avukatlarıyla birlikte tarihe randevuda hazır olacaklar. Görüşmeler, gizlilik ihlali olmaksızın, 21-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Geçen yıl Nisan ayında, Samsung'un iPad tasarımını "aşağılıkça" çaldığını öne süren Apple, patent savaşının fitilini ateşlemişti. Samsung ise Apple'ın ağ oluşturma patentini çiğnediği gerekçesiyle karşı atağa geçmişti. O zamandan beri bu iki şirket, on farklı ülkede elliden fazla davayla karşı karşıya geldi.

Çin imalat devi Proview, Apple'ı "iPad" markası yüzünden dava ettikten sonra Apple biraz olsun durulmuştu. Ama Apple'ın bu davadan zaferle ayrılması, gözünü yine Samsung'a çevirmesine neden oldu...

Okuyucu Yorumları