Samsung'un özelleştirmeleri azalacak mı?

Samsung'un giderek şişen TouchWiz arayüzü ve özel uygulamaları, yeni Galaxy'lerde tarih mi oluyor?

TouchWiz'in sonu mu geldi?

Google ve Samsung'un birbirlerinin patentleri için yaptıkları anlaşmanın detayları gün ışığına çıkmaya başladı. Görünen o ki Android'in geliştiricisi Google, Samsung'tan özelleştirmelerde geri adım atmasını istiyor.

Re/code'un raporuna göre Samsung'un en son 12.2 inç'lik Galaxy Note Pro tabletinde görünen Magazine UX arayüzü, kullanıcıya ulaşmadan ölebilir. İsmi belirtilmeyen kaynaklara göre Google ve Samsung arasındaki anlaşma, Google'ın özel uygulamaların sayısını ve arayüz değişikliklerini kontrol etmesine izin veriyor. Dolayısıyla anlaşma, Google'ın içerik ve hizmetlerinin Galaxy cihazlarında daha ön planda olması anlamına gelebilir. Samsung'un Android'li mobil cihazlarında ön yüklü olarak sunduğu özel yazılımlar arasında WatchOn, ChatON ve mSpot da bulunuyor. Rapora göre bu uygulamalar büyük çoğunlukla "Android topluluğunun rahatça unutabileceği" araçlar.

İki firmanın yetkilileri, konu hakkında açıklama yapmayı kabul etmezlerken Samsung, "mobil cihazlarda farklılaştırılmış ve yenilikçi hizmetler, içerik teklifler sunmaya devam edeceğinin" sözünü veriyor.

Değişiklikler belki Samsung'un çok umrunda olmayacak ancak Android'li cihazlarla yüklü olarak gelen Dropbox, Flipboard, Swiftkey ve TripAdvisor gibi üçüncü parti yazılımların etkilenmesi, bu uygulamaların yerini Google'ın muadil hizmetlerinin alması olası.

Okuyucu Yorumları