Samsung'un S Laucher'ı da kopya mı?

Samsung'un Windows 8'li PC'lere yükleyeceği bu yazılımı Apple görürse hiç de iyi şeyler olmayabilir!

Sakın Apple görmesin!

Samsung, Apple'ın ABD'deki patent davasını kaybetti ve şu sıralarda zor zamanlar geçiriyor. Apple'dan kopya çektiği mahkeme tarafından onaylanan şirket, bu karara itiraz etmeye hazırlanırken yeni farkedilen bir detay, Samsung'un başını yine ağırıtabilecek nitelikte.

Samsung'un Windows 8'li bilgisayarlarda sunacağı S Launcher adlı yazılımı, Windows 7'nin başlat menüsünün işlevlerini sunarak Windows 8'e yeni başlayanların işini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ancak launcher'a yakından baktığınızda Apple'ın Mac OS'da kullandığı dock'a oldukça benzediğini görmeniz mümkün. Tamamen aynı olmasada Samsung'un launcher'ı Apple'ınkini fazlasıyla andırıyor.

Samsung, bu launcher'ı muhtemelen Apple'ın davasından önce geliştirmiş bulunuyor ve görünüşe bakılırsa onu kullanıma sunmadan önce biraz değiştirmesi gerekecek. Tabi, Apple ile yeni bir savaşa girmek istemiyorsa. Apple, benzer laucher'lar üreten RocketDock gibi küçük geliştiricileri daha önce yok saymış olsa da büyük bir üretici olan Samsung'a aynı biçimde davranmayabilir.

Okuyucu Yorumları