Samsung'un Tizen'li ilk cebi neden ortada yok

Samsung'un şimdiye dek çoktan gelmesi gereken Tizen işletim sistemli ilk cebi, başka bahara mı kaldı

Tizen'li Samsung'a ne oldu?

Samsung'un bir süredir üzerinde harıl harıl çalıştığı Tizen işletim sistemi yakında yüzünü göstermeye hazırlanıyor. Daha önce Samsung'un Tizen işletim sistemine sahip ilk modeli SC-03F kod adıyla ortaya çıkmış ve telefonun öncelikle ve sadece Japonya'da, Japon operatör NNT DoCoMo tarafından satışa sunulacağı açıklanmıştı. Hatta 16 Ocak tarihinde telefonun Japonya'da satışa çıkması gerekiyordu fakat Tizen'li cep, NNT DoCoMo tarafından şimdilik ertelendi. Böylece Tizen'li ilk telefonu bekleyen Japon kullanıcılar da, telefonu tüm dünya ile birlikte, MWC 2014'te görebilecekler...

Samsung'un ilk Tizen'li cebi SC-03F'in, NTT tarafından, henüz tam anlamıyla hazır olmadığından dolayı ertelendiği konuşuluyor. Zaten Samsung, yeni cebini aslında önümüzdeki ay Barselona'da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtmayı düşünüyordu ve anlaşmalı olduğu operatöre ön satış imkanı sunacaktı.

Tizen platformuyla birlikte Apple'ın iOS ve Nokia'nın Windows Phone 8 platformlarını karşısına alacak olan Samsung, elbette diğer yandan Android işletim sistemine cep geliştirmeyi de sürdürecek.

Okuyucu Yorumları