Samsung uygulamalarına daha iyi alternatifler

Bir Samsung cihazına sahip değilseniz, Samsung uygulamalarının sunduğu işlevlerden yoksun değilsiniz

Alternatif uygulamalar!

Standart Apple uygulamalarına daha önce burada alternatifler önermiştik. Şimdi sıra, stok Samsung uygulamalarının alternatiflerine geldi.

Samsung'un telefonları, beraberinde getirdikleri, cihazın yeteneklerine yetenek katan yazılımlarla tanınıyorlar. S Health ile adımlarınızı saymanız, S Note ile notlarınızı saklamanız, S Voice sayesinde dijital asistanınızdan yardım istemeniz ve çok daha fazlasını yapmanız mümkün.

Peki tüm bunlar için bir Samsung telefonuna sahip olmanız şart mı? Elbette hayır, Samsung uygulamalarının sunduğu işlevlere alternatif uygulamalar sayesinde sahip olabilirsiniz. Samsung uygulamalarını sevmiyorsanız, bu alternatifler, Samsung cihazınızda da işinize yarayabilir.

S Health yerine...

S Health'ün yerine kullanabileceğiniz birkaç uygulama var. Google Fit ile fitness hedeflerinizi takip edebilirsiniz. Yürürken, koşarken veya bisiklet kullanırken telefonunuzu yanınızda taşımanız yeterli.

MyFitnessPal ise kalorileri saymanızı, doğru miktarda beslenmenizi sağlayabilir. Son olarak yaklaşık kalp ritminizi ölçmek için Instant Heart Rate'den faydalanabilirsiniz. Uygulama, telefonunuzun kamerasından ve flaşından faydalanarak parmağınızdaki renk değişimlerini algılıyor ve buradan kalp ritminizi tahmin ediyor. Bir başka deyişle uygulamayı kullanabilmek için parmak izi tarayıcısına gerek yok.

S Note ve S Voice için alternatifler

S Note ve S Voice için alternatifler

S Note yerine...

Özellikle kalemle gelen Galaxy Note telefonlarından birine sahipseniz, S Note not almak için harika bir uygulama. Ancak Evernote da el yazısıyla not almayı ve fazlasını destekliyor; bu yüzden S Note'a muhtaç değilsiniz.

Hatta S Note, Evernote ile eşitlenebildiği için, en başından Evernote kullanmak daha avantajlı olabilir.

S Voice yerine...

Google Now, Google hizmetlerini sıkça kullanıyorsanız hayatınızı kolaylaştırabilir. Ancak takvim öğelerini ayarlamak için Google Calendars daha iyi bir seçenek olabilir.

TouchWiz ve GALAXY Apps alternatifleri

TouchWiz ve GALAXY Apps alternatifleri

TouchWiz yerine...

Samsung'un varsayılan arayüzü olan TouchWiz, seneler içinde fark edilir derecede iyileşti. Ancak onu halen beğenmeyenler var. Neyse ki alternatiflerinizin sayısı çok. Burada ise size Google Now Laucher'ı ve Buzz Launcher'ı önereceğiz. Kişiselleştirme konusunda olanakları geniş olan Buzz Launcer, cihazınızı ihtiyaçlarınıza göre düzenlemenizi mümkün kılıyor. Google Now ise kullanımı kolay, basit ve sezgisel bir launcher.

GALAXY Apps yerine...

Samsung cihazlarında GALAXY App Store adında ikinci bir uygulama mağazası bulunuyor. Bu uygulamayı diğer telefonlara yüklemeniz mümkün olmasa da, Google Play'den fazlasını isteyenler için bir seçenek var. Amazon AppStore, bir dizi ek uygulamaya ulaşmanızı sağlayabilir. Amazon'un mağazası ücretsiz veya uygun fiyatlı uygulama fırsatları da sunabiliyor.

Okuyucu Yorumları