Samsung ve Apple, artık rakipsiz değil!

Samsung ve Apple, akıllı telefon satışlarında artık rakipsiz değil. İşte bunun en net kanıtı...

Samsung yine birinci, ama...

Samsung hala dünyanın en karlı Android akıllı telefon üreticisi ama ne yazık ki bunu bugün, eskisi kadar kolay dile getiremiyoruz. Yapılan araştırmalar şirket için bazı kötü haberlerin olduğunu gösteriyor.

Küresel araştırma şirketi TrendForce, Güney Kore'li elektronik devinin akıllı telefon sevkiyatlarında geçen yılki seviyesinden yüzde 1 oranına düşüş beklediğini söyledi.

Samsung halen pazar lideri ancak üçüncü çeyrekte pazar payı yüzde 25'in altına düşmüş durumda. TrendForce'un bildirdiğine göre satışlardaki düşüş üst seviye akıllı telefonlardan ziyade Huawei ve Xiaomi gibi Çin'li rakiplerin uygun maliyetteki telefonlarından kaynaklanıyor.

Şirketin bir önceki çeyrekte sahip olduğu yüzde 26.7'lik oran bu çeyrekle birlikte yüzde 24.6'ya gerilemiş durumda. Analistlere göre Samsung'un 2015 yılı sonuna kadar 323.5 milyon ünite akıllı sevkiyatına ulaşması bekleniyor ki bu hala önemli bir rakam.

Önceki çeyrekteki yüzde 15,4'lük payını 13.7'ye düşüren Apple ise listede ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sıradaki Huawei ise 2015 yılı içersinde şu ana kadar 100 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaparak, bu alanda ilk Çinli telefon satıcısı olma yolunda önemli bir kilometre taşına ulaşmayı başardı.

Küresel akıllı telefon sevkiyatının bu yıl yüzde 9.3 oranında büyüme göstermesi muhtemel görünüyor. ABD ve Avrupa gibi gelişmiş pazarlarda tüketicilerin belirli bir doygunluğa ulaşmış olması, üreticilerin Güneydoğu Asya ve Hindistan gibi gelişmekte olan piyasalar için ağır bir rekabete gireceği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları