Samsung ve Apple savaşında son perde!

Samsung ve Apple, cep telefonu savaşında yeni bir cephe daha açıyor: Yakında Galaxy ve iPhone'lar...

Telefon savaşında son perde!

İki dev teknoloji firması Samsung ve Apple, şimdi yollarını yepyeni bir hedefe doğru yöneltmişler gibi görünüyor. Solar panellerle güçlendirilmiş akıllı telefonların peşinde olan Apple ve Samsung, böylece rekabette yeni bir cephede daha karşı karşıyalar. Bu teknoloji aslında yeni değil, fakat iki şirket de ilk defa bu kadar ciddi.

Özellikle Samsung, solar panellerle güçlendirilmiş, güneş enerjisiyle çalışan akıllı telefonlar konusunda bir hayli istekli. Elbette Apple'ın da bu konuda eli boş değil. Gelen bilgilere bakılırsa Apple şu sıralar solar panel patentine yeni maddeler eklemekle meşgul. Bu da demek oluyor ki, çok da uzakta olmayan bir gelecekte solar panelli bir iPhone görebiliriz.

Özellikle her iki firmanın da amiral gemilerinin en büyük handikabının şarj problemi olduğunu düşündüğümüzde, bu büyük engeli aşmaları için solar paneller üzerinde yoğunlaşmaları bir hayli mantıklı ve bizce biraz da geç kalınmış bir karar. Zira bu yeni bir fikir değil. Apple bu konuyla ilgili patenti 2011 yılında almış ve Samsung da 2009 yılında solar panelli Blue Earth isimli telefonunu piyasaya sunmuştu. Fakat iki firma da sonraki yıllarda bu teknolojiyle ilgili neredeyse hiçbir şey yapmadı. Bakalım bu defa ortaya ne çıkacak...

Okuyucu Yorumları