Samsung ve Apple'dan Önce Onlar Başardı!

Parmak izi sensörünü ekrana gömmeyi başaran ilk firman ne Samsung oldu, ne de Apple. İşte bunu başaran sürpriz isim!

iPhone 8'den önce onlar başardı!

Parmak izi sensörünü ekranla bütünleştiren ilk firmanın Apple değil, Vivo olabileceğini duymuştuk. Adını pek duymadığımız Çinli firma, "yeni çözümünü" önümüzdeki hafta ortaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Vivo'nun Twitter'da paylaştığı resimde bir ekranın içinden geçen parmak izini görüyoruz. Buradan beklenen özelliğe sahip bir telefonun tanıtılacağı sonucunu çıkarmak mümkün.

Parmak izi sensörünün ekranla bütünleşmesi neden bu kadar önemli diye düşünüyor olabilirsiniz. Telefon üreticileri, şu sıralar çerçevesi çok ince, ekran alanı geniş cihazlar üretmek istiyorlar. Bu ise çoğu zaman parmak izi sensörünü içeren fiziksel home düğmesinin kaldırılmasını ve sanal ekran düğmelerine geçilmesini gerektiriyor. Bu durumda parmak izi sensörünü cihazın arkasına taşımak çok ergonomik bir çözüm olmadığından üreticiler, sensörü ekranla bütünleştirmek istiyorlar.

Galaxy S8 tanıtılmadan önceki dedikodular, Samsung'un bu yeteneği Galaxy S8 ile sunacağını söylüyordu ancak bu gerçekleşmedi. Şimdi ise iPhone 8'in bu işlevle geleceği söyleniyor ancak Apple'ın da bu teknolojiyi iPhone 8'e yetiştirmekte sorun yaşadığı düşünülüyor. Vivo bu işi ilk yapan olursa, telefon pazarının liderleri olan Apple ve Samsung, geriden gelmek zorunda kalacaklar.

İşlevin düşündüğümüz gibi bir biçimde gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini Vivo'nun Şanghay'daki etkinliğinde göreceğiz.

Okuyucu Yorumları