Samsung ve IOC Arasında 10 Yıllık İmza

Samsung, uzun yıllardır devam eden dev ortaklığı 10 yıl daha uzatacak anlaşmaya imzasını attı!

Samsung'dan 10 yıllık imza

Samsung, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile sponsor anlaşmasını on yıl daha uzatan bir ortaklığa imza attı. Samsung ve Olimpiyat Komitesi arasındaki yeni anlaşma 4 Aralık tarihinde Seoul'de düzenlenen bir etkinlik ile imzalandı. Seremoniye IOC Başkanı Thomas Bach ve Samsung'un IT&Mobile Communications Bölümü Başkanı ve CEO'su DJ Koh da katıldı. Bu anlaşma ile beraber Samsung, 2028 yılına kadar Olimpiyat Oyunları'nın sponsoru olmaya devam edecek.

Samsung 20 yılı aşkın bir süredir Olimpiyat ortaklarından biri olarak görev üstleniyor. Firmanın ortaklığı, 1988 Seoul Olimpiyatlarına yerel bir sponsor olarak başlamıştı ve 1998 Kış Olimpiyatları ile Kablosuz İletişim Donanımı alanında Küresel Ortak olarak genişlemişti. Yeni uzatma ile beraber Samsung en azından 2028 yılına kadar aynı şekilde ortaklığını sürdürecek. Bu zaman dilimi, aralarında üç Yaz Olimpiyatı ve iki Kış Olimpiyatı bulunan beş olimpiyatı ve genç olimpiyatlarını içerecek. Ayrıca Samsung, 2006 yılında başlayan Uluslararası Paralimpik Komitesi için Küresel Ortak konumuna da devam edecek.

Samsung, bu büyük etkinliklerde yapay zeka, sanal gerçeklik (VR), güçlendirilmiş gerçeklik (AR) ve 5G teknolojilerini tanıtacak. IOC ve Samsung, Dünya genelinde genç nesillerin ilgisini çekmek için de stratejik dijital ortaklıkları ile çalışmalar yürütecekler. Bu çalışmalar ile gençler arasında spor ve olimpik değerler için ilgi aşılanmaya çalışılacak.

Ayrıca Samsung, katılan tüm sporculara özel sürüm üst seviye telefonlar sunan Athlete Phone Program'ına da devam edecek. Bu gelenek başlayalı uzun bir zaman olmuştu ve 2018 Olimpiyat Oyunlarında da devam etmişti...

Okuyucu Yorumları