Samsung ve LG'nin "kavisli TV" savaşı!

LG'nin dünyada bir ilk olacağını duyurduğu bu kavisli 4K TV'sine ilk darbe, Samsung'dan geldi!

Dünyada bir ilk; ama 2 tane!

LG, CES 2014'te kavisli ekrana sahip 105 inç boyutundaki ve 4K çözünürlüklü televizyonunu duyurup dünyada bir ilk olmayı hayal ediyordu ki, hayallerini yıkan hamle Samsung'tan geldi. LG'nin üstüne basa basa vurguladığı "dünyada ilk" ifadesini yalancı çıkarırcasına, Samsung'tan bir açıklama geldi.

Samsung da CES 2014'te, 105 inç boyutunda, Ultra HD çözünürlüklü, kavisli ekrana sahip bir TV tanıtacağını duyurdu. Üstelik, basın bültenlerindeki görsellere bakılacak olursa, Samsung'un televizyonu "daha fazla" bükülmüş görünüyordu. LG'nin bir yıldır hazırlandığı bu şovda Samsung'un rol çalmış olması, gerçekten kötü bir sürpriz oldu.

Samsung'un televizyonu, 11 milyon pixel yoğunluğunda ve 5.120 x 2.160 çözünürlüklü, 21:9 görüntü oranına sahip olacak. Ayrıca, kavisli ekranı, her açıdan çok daha net bir görüntü deneyimi yaşatacak. Kavisli ekranın görüntülere etkileyici bir derinlik hissi verdiği de vurgulanıyor.

Daha da ötesi, Samsung'un Quadmatic Picture Engine isimli görüntü işleme ünitesi, görüntülerin çözünürlüğü Ultra HD kalitesinden düşük olsa bile Ultra HD kalitesine çıkarak şekilde yeniden işleyebileceğini iddia ediyor. Böylece filmler, diziler, TV yayınları çok net ve yüksek çözünürlüklü izlenebilecek zira henüz Ultra HD standardına uygun çok fazla içerik oluşturulmuyor. Dolayısıyla, bu pahalı televizyonları alanların, birkaç yıl boyunca Ultra HD içeriklerin üretilmesini beklemesi gerekmeyecek ve normal yayınları da Ultra HD'ye simüle edilmiş şekilde seyredebilecekler.

Peki LG'nin "kavisli" televizyonu ne vadediyor; Samsung'un televizyonundan ne kadar farklı? Sonraki sayfamızda...

Ve LG'nin 105 inç Ultra HD televizyonu...

Ve LG'nin 105 inç Ultra HD televizyonu...

LG'nin "dünyada bir ilk" olduğunu vurgulayarak CES 2014'te tanıtacağını duyurduğu televizyonu da, Samsung'un televizyonu ile benzer özelliklere sahip.

Kavisli ekranlı dev LG televizyonunun boyutları ve çözünürlüğü Samsung'un televizyonu ile aynı. LED LCD 105 ekranlı televizyonun çözünürlüğü 5.120 x 2.160 piksel. Film severler, televizyonda 21:9 oranında görüntü alabilecek. LG bu film seyretme deneyimine CinemaScope ismini veriyor.

LG 105UB9 model numaralı bu dev televizyonun fiyatı ise şimdilik belli değil ama bir karşılaştırma yapmak gerekirse, LG'nin 55 ekran boyutundaki kavisli ekranlı OLED UHD televizyonunun fiyatı 8.000 Pound. 105 ekranın ne kadar olabileceğini gelin siz düşünün. Fiyatın 50 bin Pound'a kadar çıkabileceği düşünülüyor. Yani bir ev fiyatı!

Bakalım, Ocak ayındaki CES 2014'te, Samsung'un televizyonu mu yoksa LG'nin televizyonu mu daha büyük sükse yapacak?

Okuyucu Yorumları