Samsung ve Microsoft'tan Hololens ortaklığı!

Microsoft ve Samsung, dev bir iş birliğinin eşiğinde... Peki bu iş birliği, bize ne getirecek?

İki dev, bir araya geliyor!

Microsoft'un sanal gerçeklik gözlüğü Hololens, geçen aylarda tanıtıldığında büyük ilgi toplamıştı.

Üzerinde holografik sanal görüntüler üretmeye izin veren Hololens, kullanıcıların çevreyle ilişkisini kesmeden etrafındaki dünya üzerinde sanal görüntüler yaratabiliyor. Kullanıcıların aynı zamanda yarattığı görüntülerle etkileşmesine de izin veren Hololens'in dijital gözlük pazarında büyük pazar payı kazanması bekleniyor.

Şimdiyse Microsoft'un, Hololens'i geliştirmek ve üretmek üzere, Samsung ile görüşme yaptığı bilgisi basına sızdı. Söylentilerden anlaşıldığı kadarıyla, teklifi götürenin de Samsung olduğu görülüyor.

Samsung'un, Microsoft ile birlikte dijital gözlüklere belli standartlar getirmek istediği ve bu amaçla Hololens'in geliştirilmesine katkıda bulunacak teklifler yaptığı dile getiriliyor. Samsung benzer bir çalışmayı da Oculus ile yapmıştı. Kendi sanal gözlüğünü Oculus ile uyumlu şekilde üreten Samsung şimdi benzer bir çalışmayı Microsoft ile gerçekleştirmek istiyor

Elbette Samsung'un çok önemli bir donanım üreticisi olduğu hatırlanacak olursa, Microsoft'un Samsung ile işbirliği sayesinde, Hololens'in işlemcisinden ekranına kadar pek çok bileşeni daha ucuza mal edip hızlıca üretime geçmesi de mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları