Samsung Wave 3 testte!

Samsung'un bada 2.0'lı ilk cebi Wave 3'ü inceledik! Acaba Android ve iPhone karşısında şansı var mı?

Samsung Wave 3 testte!

Samsung Wave 3 ile ayrı bir bada dünyası açılıyor... Bu akıllı telefon Samsung'un bada 2.0 işletim sistemini ilk kullanan telefon olarak piyasada yerini alıyor. Testimizde Wave 3 başarısız olmadı, fakat Android cep telefonlarına ve iPhone'lara hala tam anlamıyla yetişebilmiş değil. Özellikle de uygulamaları konusunda...

10 milimetre incelik, kaliteli alüminyum gövde, en üst seviyede işçilik, sadelik: Çevresinde plastik kullanılan Wave 3'ün gövdesi elde değerli ve zarif duruyor; en azından görüntüsü ile olumlu etki uyandırıyor.

4 inç büyüklüğünde ve net dokunmatik ekran
Wave ekranı 295cd/m² ile laboratuar testinde, rakiplerine göre iyi bir performans sunmayı başarıyor. Başka bir deyişle Super AMOLED ekranının parlaklılığı oldukça iyi. Wave 3, diğer artıları ise akustik ve batarya testlerinde topluyor. Telefon görüşmeleri kulağa rahatsızlık vermeden gerçekleşiyor. Sürekli sörf durumunda batarya 9 saat 30 dakika dayanıyor.

bada 2.0 = Android?

bada 2.0 = Android?

İnsan Wave 3'ü ilk gördüğünde yeni bir Android telefonu elinde tuttuğunu zannedebilir. Bada OS 2.0 ve Samsung TouchWiz'in kombinasyonu, Samsung'un Android'li ceplerine inanılmaz derecede benziyor. Uygulamalar ana sayfada klasörlere yerleştirilebiliyor. Bu da daha iyi bir kullanım sağlıyor. Tabi burada bunun bir Android özelliği olduğunu unutmayalım. Android tarafından tanınan başka bir şey ise Vlingo aracı. Bu araç sayesinde sesli komutları kullanabiliyorsunuz. Aynı şekilde bada 2.0'da da Wi-Fi Direct üzerinden veriler daha hızlı aktarılabiliyor.

Yeni bada işletim sistemi, 1.4-GHz işlemci ile son derece performanslı çalışıyor. Menülerde dolanmaktan telefon ile sörf yapmaya kadar hemen her şey çok akıcı bir biçimde gerçekleşiyor; takılmalara rastlanmıyor.

Rakiplerine göre, bada uygulama mağazası oldukça yetersiz kalıyor. Platform üzerinde Whatsapp gibi hit uygulamaların eksikliği hemen hissediliyor. Yeni Samsung Messenger ChatOn, şimdiye dek kullanıcılardan beklenen ilgiyi görebilmiş değil. Özellikle Flash'ı Wave 3 üzerine getiren uygulamanın yokluğu rahatsızlık veriyor. Sadece YouTube uygulaması ile videoları oynatabiliyoruz.

Kamera ve müzik

Kamera ve müzik

Wave 3, önemli artı puanlarından birini de muhteşem donatılmış müzik oynatıcısı ile alıyor. Tabi onu destekleyen ses özellikleri ve hoparlörler de bu başarıda pay sahibi. Bas sesler, diğer telefonlara göre oldukça iyi.

Yeni şarkılar indirmek için Samsung'un internet hizmeti Music Hub kullanılabiliyor. Satılan MP3'ler doğrudan çep telefonu belleğine veya tercihe göre, microSD üzerine yükleniyor.

5 Megapixel kamera, bu sınıftaki bir telefon için iyi bir seçim gibi görünüyor. Kamera uygulaması son derece basit ve kullanışlı; her şeyi tek dokunuşta çözebilirsiniz. Kamera gün ışığında ortalama bir performans sunuyor. Gece çekimlerinde ise, pek çok telefon gibi, Wave 3 de tatmin edici kaliteye ulaşamıyor. Fakat video kamera HD kalitesinde (720p) videoları kaydediyor ve bunu gerçekten iyi bir şekilde başarıyor.

Son sözler ve alternatif...

Son sözler ve alternatif...

Wave 3, yenilenmiş bada-OS ile şüphesiz Samsung'un dikkate değer hitlerinden biri. Akıllı telefon ilk bakışta daha uzun süre Web gezintisi ve müzik zevki sunan bataryası ile alkışı hak ediyor.

Ülkemizde 750 TL ile 900 TL arasında değişen fiyatlarla satılan Wave 3'ün, aynı fiyatlarla satılan Android'lere göre tercih edilip edilmeyeceği, aslında biraz da sizin tercihinize bağlı. Telefon, benzer donanıa sahip rakipleri ile aynı seviyede donanım sunuyor. Sizin karar vermeniz gereken, Android'i mi, yoksa bada'yı mı istediğiniz...

Eğer basit ve kullanışlı menüler, güvenilir bir multimedya paketi, elde kaliteli duran bir telefon arıyorsanız ve işletim sistemi konusundabir tercihiniz yoksa, bu telefona mutlaka göz atın. İşletim sistemi ve uygulama geliştirilmesi tabii ki Android kadar etkileyici değil: Uygulama marketi yaklaşık 16.000 uygulaması ile çok gerilerde...

Alternatif:
Mükemmel performans, zengin uygulama mağazası, iyi fiyat... Kim bunlara değer veriyorsa, Android'li Samsung Galaxy S Plus'a göz atabilir. 4 inç büyüklüğünde Super AMOLED dokunmatik ekran ve 1.4 GHz işlemcisi oldukça iyi...

Samsung S8600 Wave 3 - Teknik özellikler

Samsung S8600 Wave 3
Teknik özellikler ve test sonuçları
SAR değeri 0.83 W / kg
İşletim sistemi bada 2.0 - Samsung TouchWiz
İşlemci hızı 1.4 Ghz
Dahili bellek 2990 MB
Batarya: Konuşma süresi 4:55 saat
Batarya: İnternet süresi 9:30 saat
Batarya: Şarj süresi 2:55 saat
W-LAN standartları 802.11n/g/b
Bluetooth 3.0
Ekran 4 inç
Ekran çözünürlüğü 480 x 800
Kamera 4.9 megapiksel
Video kayıt 720p HD
Kulaklık çıkışı 3.5 mm
GPS Var
FM Radyo Var
USB Var - USB 2.0
Boyutlar 126 x 65 x 10 mm
Ağırlık 126 gram
Okuyucu Yorumları