Samsung, yabancı aksesuarları yasaklayabilir!

Samsung, cep ve tabletlerini alanları "korumak" için, onları kendine bağlayacak bir çözüm peşinde!

"Sadece Samsung kullanın!"

Samsung ve Apple'ın başı üçüncü parti aksesuarlar nedeniyle çok kez ağrımış bulunuyor. Yeni bir iddiaya göre ise Samsung, ID çipleri yoluyla sorunlu aksesuarlara karşı önlem almayı planlıyor.

İki cep devinin piyasada satılan lisanssız şarj adaptörleri ve üçüncü parti pillerle ilgili çok kez sorun yaşadığı biliniyor. En kötü durumlarda adaptör, kaçak yaparak elektrik akımına kapılmanıza neden olabiliyor veya farklı üreticiden aldığınız piliniz patlayarak telefonunuzu ve sizi yakabiliyor.

Cep telefonlarının popülerliği hala giderek artıyor ve üçüncü parti aksesuarlar, özellikle bazı korsan üreticilerin asıl üreticiye telif hakkı ücreti ödememesi nedeniyle son derece karlı bir iş.

Kore merkezli haber ajansı ETNews'a göre Samsung, gelecekteki cep ve tabletlerinde özel bir "ID çipi" kullanarak, belirli aksesuarların kullanımını kısıtlamak istiyor. Samsung'un bu düşüncesi size aşırı gibi görünebilir, ancak şirket Ligtning portuyla benzer bir yol izleyen Apple'ın ayak izlerini takip ediyor olabilir.

Okuyucu Yorumları