Samsung, yeni nesil işlemcisini tanıttı!

Samsung, muhtemelen Galaxy Note 3'te kullanacağı yeni nesil mobil işlemcisini tanıttı!

Samsung'tan işlemci bombası!

Hatırlarsanız birkaç gün önce Samsung'un yeni Exynos 5 Octa işlemcisinin yolda olduğunu sizlere duyurmuştuk. Çok geçmeden Samsung gerekli açıklamayı yaptı ve yeni Exynos 5 Octa işlemcisi 5420'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Samsung'un yeni Exynos 5 Octa yonga setine sahip 5420 işlemcisi Cortex A15 çekirdekli işlemcisiyle artık 1.8 GHz hız sunuyor. Hatırlarsanız bu değer bir önceki nesilde 1.6 GHz'di. Yine Cortex A7 işlemcisiyle de hız arttıran Samsung, yeni nesilde 1.3 GHz getiriyor. Güncellenen hız seviyeleriyle önceki nesle göre %20 performans arttıran Samsung, yeni işlemcisiyle 3D grafik performansında da iyileştirmelere gidiyor. ARM Mali T628 GPU'suyla çalışan yeni nesil 5420, böylece grafik konusunda daha iyi çözüm üretecek.

Yeni nesilde bellek arayüzünü de yenileyen Samsung, artık 2 x 32-bit LPDDR3-1866 MHz'i destekliyor. Son olarak yeni nesil için önümüzdeki ay seri üretime geçileceğinin ve muhtemelen yeni nesil Exynos 5 Octa işlemcisini Galaxy Note 3'te göreceğimizin de müjdesini verelim.

Okuyucu Yorumları