Samsung yine mahkeme koridorlarında!

Samsung, bir kez daha patent davasıyla mahkemede. Ama bu kez karşısındaki dev, Apple değil!

İki dev karşı karşıya!

Samsung'un genellikle Apple ile olan mahkeme süreçlerine tanık oluyoruz. Ancak bu defa karşısındaki teknoloji devi, Çin'in yükselen yıldızı Huawei. Huawei ile hakim karşısına çıkacak olan Samsung, iddialara göre Huawei'nin patentlerini izinsiz olarak kullanmış durumda. Samsung'un izinsiz kullandığı iddia edilen Huawei patentleri ise, 4G teknolojisi, işletim sistemi ve arayüze ilişkin.

Şu an akıllı telefon pazarının yüzde 23.2'sine sahip olan Samsung sıralamada lider, yüzde 14.8'le Apple ise ikinci sırada yer alıyor. Huawei, bu iki şirketin hemen gerisinde üçüncü basamakta kendine yer buluyor.

Çinli şirket basamakları tırmanmak için, bu patent krizini avantaja çevirme peşinde. Bunu da Samsung'dan para talep ederek değil, karşılıklı lisans kullanmak üzere sağlamayı planlıyor. Zira Huawei'nin Fikri Mülkiyet Hakları Bölümü'nden Ding Jianxing, Samsung'un bu konuda anlaşmaya sıcak bakmasını umduklarını belirtiyor. İki şirketin patentlerini karşılıklı kullanarak bu sayede endüstrinin de gelişeceğine işaret ediliyor. Elbette konunun nereye varacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Okuyucu Yorumları