Samsung yönetimi yazılım uzmanlarını suçluyor

Samsung, Galaxy S ve Note serisi gibi iyi telefonlara imza atıyor. Ama yazılım tarafında işler kötü!

Samsung'un derdi yazılım!

Mobil cihazlar konusunda tek sıkıntı yaşayan şirketin Samsung olduğunu söylemek haksızlık olur. Gidişata bakılırsa akıllı telefon endüstrisi genel olarak bir yavaşlama içerisinde. Alanında büyük bir isme sahip olan Güney Koreli teknoloji devi, Çinli rakipleriyle rekabet edebilmek için son dönemde fiyat indirimine gitmek zorun kalmıştı.

Reuters tarafından yayınlanan rapora göre şirket yetkililerini sert rekabet dışında endişelendiren başkaca konular da bulunuyor. İsim vermeden konuşan bir Samsung yetkilisi, firmanın yazılım konusunda bir türlü istediği yere gelemediğini ve bu yüzden akıllı telefon üreticisinden çok akıllı "kutu" üreticisi konumuna düştüğünü söylüyor.

Anlaşılan Samsung üst düzey yönetimini firmanın yazılım ve servis hizmetleri konusundaki eksikliği korkutmaya başlamış. Reuters'a konuşan Samsung yetkilisi firmanın büyük ümitlerle piyasaya sürdüğü Milk Video ve ChatOn gibi uygulamalarını kısa süre içerisinde kapatmasını bu duruma örnek gösteriyor.

Tabi yazılım konusunda köklü bir geçmişi sahip olan Google ve Microsoft gibi firmaların da geçmişte pek tutulmayan uygulamaları kapatmayı tercih ettiğini unutmamak lazım. Samsung'un bu servisleri kapatma kararı yazılım alanındaki başarısızlığına örnek gösterilse de, dünyanın en büyük telefon üreticisinin bu servislere boşuna para akıtmak istemediğini de ortaya koyuyor.

Okuyucu Yorumları