Samsung'a Güncellemeler Konusunda Dava

Samsung, Android cihazlarına sunduğu güncellemeler konusunda mahkemelik oldu!

Samsung'a güncelleme davası

2016 yılında Hollanda Tüketici Derneği, Samsung'a düzenli güncelleme yapmaması ve bu konuda şeffaf olmamasıyla ilgili bir dava açmıştı. Hakim, kararın kabul edilen yasal sürece göre çok karmaşık olduğu için bir karar verememişti.

O yılın Kasım ayında, Tüketiciler Derneği konunun peşini bırakmadı ve daha kapsamlı bir dava açtı. Şimdiyse iki taraf, Lahey Bölge Mahkemesi'nde karşı karşıya geliyor.

Zamanında güncelleme istemek

Samsung son birkaç yıldır güncelleme politikasını geliştirmiş olmasına rağmen, hala tatmin edici olmaktan uzak. Hollanda Tüketici Derneği, Samsung'un bir cihazı piyasaya çıkardığında en az dört yıl, satın alma süresinin ardından da en az iki yıl süreyle Android güncellemeleri sağlamasını talep ediyor. Grup ayrıca, Android güncellemeleri hakkında daha fazla şeffaflık ve iletişim talep ediyor.

Tüketici Derneği, Samsung'un yazılım güncellemelerindeki zayıf performansına karşı argümanını desteklemek için çeşitli anketler düzenledi. Grubun son anketine göre, Ocak 2015 ile Şubat 2018 arasında satılan Samsung akıllı telefonlarının sadece %22'si, bu yılın ilk iki ayında bir güvenlik güncellemesi almış. Android özellik güncellemeleri ise güncelleme takvimi hakkında çok az bilgi içeriyor ve daha da nadir.

Ancak, derneğin talebine bir bütün olarak bakınca anlamsız olduğu hissi uyanıyor. Bunun nedeni, Samsung'un bir cihazı sattıktan sonraki iki yılı takip etmesinin ve yazılım güncellemelerini buna göre sağlamasının pek mümkün olmaması. Samsung, doğrudan satış yaptığı ürünleri takip edebilecek olsa da, satışlarının büyük bölümü operatörler ve perakende ortaklar tarafından yapılıyor.

Samsung'un bir cihazı piyasaya sürdükten sonra dört yıl boyunca desteklemesi kağıt üzerinde mantıklı olabilir, ancak şirketin bunu çok fazla para kazandırmayan cihazlar için yapması da mantıklı değil. Yani bu, kolay sonuca bağlanacak bir dava olmaktan çok uzak. Her iki tarafın öne sürdüğü argümanları görmek kesinlikle ilginç olacak.

Okuyucu Yorumları