Samsung'a Note 5 ve Galaxy 6 Edge+ dopingi!

Samsung, uzun süredir yapamadığını, görünüşe göre Galaxy Note 5 ve Galaxy 6 Edge+ ile yaptı!

Samsung'u sevindiren haber!

Samsung üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre daha fazla gelir elde etti. Şirket bir önceki yılın üçüncü çeyrek faaliyet karı olan 3.8 milyar doları, 2015 yılında 6.45 milyar dolara yükseltmiş durumda. Ancak hala 2013'teki 9.6 milyar dolar zirvesinden oldukça uzak görünüyor.

Ayrıntılı raporda, Galaxy Note 5 ve Galaxy 6 Edge+ gibi amiral gemilerindeki fiyat indirimlerinin satışları canlandığını ve orta segment telefonların daha fazla satış rakamlarına ulaştığı açıklandı. Buna göre Samsung, daha önceki yüksek seviyelere bakıldığında bu dönem mali durumunu "koruma" üzerine odaklanmış görünüyor. Şirket ayrıca önümüzdeki yıl hisselerinin 10 milyar dolarlık bir kısmını da geri almayı planlıyor.

2016 yılı ile birlikte telefon satışlarındaki büyüme hızı yavaşlamaya devam edecek. Bu nedenle piyasada daha az modelin görülmesi bekleniyor. Tabii her zaman olduğu gibi daha büyük ve daha iyi TV modelleri ve giyilebilir aksesuar sirkülasyonu devam edecek. Haliyle gelecek yıl Samsung'un en önemli planı otomobil ve kasklı ekranlarda kullanılan şeffaf ve ayna ekran teknolojisi olacak. Cep telefonlarında ise, yine "koruma" stratejisi devam edebilir...

Okuyucu Yorumları