Samsung'dan Android'e Tizen tekmesi!

Yeni bir iddiaya göre Samsung, Android'e çok ciddi bir tekme atmaya hazırlanıyor!

Android'e Tizen darbesi!

Samsung, akıllı telefonlarında Google'ın işletim sistemi Android'e büyük bir bağlılık gösteriyor. Bununla birlikte firmanın Tizen'i kullanan bir dizi akıllı saati ve eşyası bulunuyor.

Ancak The Korea Times'ın yeni iddiasına göre Samsung, Android'e çok fazla dayanmak istemediği için Tizen'i ilk sıraya almak istiyor. İddiaya göre isminin açıklanmasını istemeyen bir Samsung yöneticisi, "ekosisteminiz yoksa geleceğiniz yoktur. Tizen, sadece mobil cihazlarla kullanılmak üzere geliştirilmiş bir platform değildir" diyor. Yönetici, firmasının kendi platformunu ve ekosistemini geliştirmekte geç kaldığını itiraf ederken "Samsung çok daha iyi bir hale geliyor" dedi.

Samsung'un şimdiye kadar piyasaya sürdüğü birkaç Tizen'li ürün bulunuyor. Güney Kore merkezli firma, 2014'te Gear akıllı saatlerinde Android yerine Tizen'i kullanmaya başlamıştı. Bunun yanında Samsung'un Hindistan'da piyasaya sürdüğü Tizen'li Z serisi telefonları bulunuyor. İddiaya göre Samsung Z1, ülkede bir milyondan fazla satmış durumda. Yönetici, 2016'nın ilk çeyreğinde Hindistan'da toplam 64 milyon Z serisi telefon sattıklarını söylüyor ve bunun Tizen'in rekabet edebildiğinin ispatı olduğunu düşünüyor.

Rapora göre Samsung, Tizen'in daha da büyümesi için Tizen geliştiricilerine çeşitli teşvikler sağlayacak. Son olarak firmanın 2014'te ilk Tizen'li telefonunu geliştiricilerden yeteri desteği görmediği için öldürdüğünü hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları