Samsung'dan beklenen habere ilk ipucu!

Samsung, herkesin merakla beklediği haberi ay sonunda verecek. Ama ilk ipucunu verdi bile...

Samsung'dan ilk ipucu!

Bir hafta önce yapılan bazı tahminler, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in başarısının, Samsung'un çok iyi bir ilk çeyrek geçirmesini sağladığı yönündeydi. Diğer bir grup analistin daha sonra yaptıkları tahminler ise, firmanın Çin'deki azalan telefon satışları ve ekran işindeki kayıplar sebebiyle hedeflere ulaşamayacağını belirtmekteydi.

Henüz kesin rakamlar açıklanmadı ancak Samsung'un henüz yayınladığı 2016 yılı birinci çeyrek için resmi gelir rehberi, bir önceki yılın aynı dönemine göre daha fazla büyüme öngörüyor. Bu da, ay sonuna doğru açıklanacak çeyrek raporlarının, yapılan ilk tahminlerde olduğu gibi, parlak geleceğinin ipuçlarını veriyor.

Samsung'un gelir rehberi, 5.7 milyar dolarlık birleşmiş işletme karı önermekte. 2015'in birinci çeyreğine göre bu miktar, yüzde 10 gibi oldukça etkileyici bir artışa işaret ediyor. Birleştirilmiş satışların ise bir önceki yıla göre küçük bir artış ile 42.3 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Tabii ki bu rakamlar, kesin sonuç hakkında sadece ipucu verebilir. Beklenen kesin sonuç ise, bu ayın sonlarında Samsung'un resmi açıklaması ile beraber ortaya çıkacak...

Okuyucu Yorumları