Samsung'dan "çok yetenekli" bir cihaz!

Samsung, belki de bugüne dek ürettiği tüm cihazlardan daha yetenekli olacak, ilginç bir cihaz için patent aldı!

Samsung'dan "çok yetenekli" bir cihaz!

Samsung son dönemde katlanabilir tasarımlı cep telefonu patentleriyle anılır olmuştu. Bunlar arasında elbette en dikkat çekeni Project Valley olsa gerek. Farklı zamanlarda esnek ekranlar, katlanabilen tasarımlara ilişkin patentleriyle gündeme gelen Güney Koreli şirket, bunlardan yola çıkarak sonunda şekil değiştirebilen modellere kadar gelmiş gibi görünüyor.

Samsung, bu kez 3'ü 1 arada kullanım getiren dönüşebilir yapıda bir cihaz için patent aldı. Aynı anda bir akıllı telefon, saat ve tablet olarak dönüşerek kullanılabilir yapıda olması amaçlanan cihaz, elbette Samsung'un üzerinde çalıştığı esnek ekranlar vasıtasıyla mümkün olacak. OLED teknolojisine sahip olması planlanan cihazdaki ekranlar, dönüşüme uygun olarak tasarlanacak.

Apple gibi Samsung da çok fazla sayıda patent alıyor ve elbette bunların her biri hayata geçmiyor, dosyalı olarak raflarda bekleyebiliyor. Hatta birkaç gün önce Toyota'nın da uçan araba patenti üzerine yeni çizimler eklediği ortaya çıkmıştı. Ancak şirket patenti 2014 yılında almıştı. Yani, bu tip patentler uzun yıllar sonra karşımıza çıkabiliyor, o nedenle şimdiden heyecana kapılmamak gerek.

Samsung'un bu cihazından önce muhtemelen Project Valley'i göreceğiz. Project Valley'in 2017 yılı içinde tanıtılması planlanıyor.

Okuyucu Yorumları