Samsung'dan devrim gibi bir depolama desteği!

UFS adı verilen teknoloji, telefonlara dizüstü bilgisayardaki kadar geniş depolama alanı getiriyor!

Cepte "alan" derdine son!

Onlarca uyglamadan ve indirdiğiniz bir sürü dosyadan sonra akıllı telefonunuzda alan açmak için neyi sileceğinize bir türlü karar veremiyor musunuz? O sizi bu kafa karışıklığından kurtaracak bir haberimiz var. Zira kullanıcılar Samsung'un yeni nesil depolama yongaları sayesinde artık bu dertten büyük ölçüde kurtulabilecekler. Teknoloji devinin söz konusu teknolojisi bir microSD karttan daha küçük boyutlu bir yonga aracılığıyla 256 GB'lık bir depolama alanı sunacak.

Utilizing Universal Flash Storage (UFS) adı verilen bu hafıza yongaları sadece geniş bir alan açmakla kalmıyor. Çok daha hızlı bir kullanım sunan UFS'ler Samsung'a göre kişisel bilgisayarlardaki normal bir katı hal sürücüsünden iki kat daha hızlı işlem yapabiliyor; hem de ortalama bir dizüstü bilgisayardaki aynı genişlikteki alanı kullanarak...

UFS'lerin bu özellikleri sayesinde mobil cihazlarda 4K video izlemek ve çoklu görevleri ifa etmek çok daha konforlu bir hale gelebilir. UFS'ler ayrıca çok daha hızlı transferleri mümkün kılacak biçimde USB 3.0'lerle de uyumlu olacak.

Halihazırda üretim aşamasında olan bu yongaların hangi cihazlarda yer alacağını ise bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları