Samsung'dan menteşesiz çift-ekran patenti!

Samsung'un yeni patenti, sıradışı bir çift-ekranlı telefon konseptine işaret ediyor!

Samsung'dan yeni çift-ekran patenti!

Samsung tarafından 2012 yılında dosyalandığı ortaya çıkan yeni bir patent, firmanın çift ekranlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını gösteriyordu. Söz konusu konseptte iki ekran arasındaki bağlantı yeri neredeyse görünmez bir özellikteydi. Aynı doğrultuda alınan yeni bir patent firmanın bu konsepti daha da geliştirdiğini gösteriyor.

Cihaz iki ekran da aynı düzlemde görünecek şekilde açıldığında, daha fazla çalışma alanı arayanlar için son derece ideal bir hale geliyor. Ayrıca özellikle öğrenciler tarafından ya da iş amaçlı, bir S Pen aracılığıyla minik bir notebook olarak da değerlendirilebiliyor. Samsung, bu anlamda cihazın yeterince hafif olabilmesi için daha önceki çift ekranlı tasarımlarda rastladığımız ağır mekanik menteşelerden kurtulma yoluna gitmiş.

Bu en yeni tasarımda yine iki ekran mevcut ve ikinci ekranda da ikinci bir işlevsel ünitenin yer aldığı görülüyor. Bu ikinci ekranda telefona bağlanacak diğer donanımlar için uygun girişler, sensörler, kablosuz şarj pad'i, antenler ve diğer bileşenler bulunuyor.

Okuyucu Yorumları