Samsung'dan Rekor Çeyrek Performansı

Samsung, telefon satışları düşüşte olmasına rağmen tarihi bir üçüncü çeyreği geride bıraktığını açıkladı!

Samsung'dan rekor performans

Samsung, şimdiye kadarki en başarılı çeyreği geride bıraktı. Bu başarının kaynağı ise tam olarak telefonlar değil; bellek yongaları ve diğer bileşenler.

Samsung kendi ürettiği işlemcileri kendi telefonlarında kullanmakla kalmıyor, onları Apple gibi müşterilerine de satıyor. Firma yaptığı açıklamada üçüncü çeyrek işlem karının 15,4 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu değer, bir yıl önceye göre yaklaşık yüzde 21 artış demek. Samsung, gelirini de geçen seneye göre yüzde 5,5 yükselterek 57,48 milyar dolara ulaştırdı.

Samsung, yaptığı bir açıklamada işletme gelirlerindeki rekorun bellek işi sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Firmanın yarıiletken bölümünün işlem karı toplamda yüzde 37 artarak 11,98 milyar dolara ulaştı. Gelir ise yüzde 24 artarak 21,75 milyar dolara ulaştı.

TV'leriyle ve telefonlarıyla tanınan Güney Koreli dev, aynı zamanda dünyanın en çok bellek yongası satan markası.

Bu başarılı verilere karşın mobil bölüm aynı başarıyı sergilemedi. İşlem karı önceki seneye göre yüzde 32 gerileyerek 1,94 milyar dolara düştü. Bu esnada gelir de yüzde 10 geriledi. Bu durumun sorumlusu muhtemelen Galaxy S9 ve S9 Plus satışlarının çok yüksek olmaması. Bununla birlikte firma, bu telefonların çeyrekteki satışlarının "güçlü" olduğunu, ancak orta ve alt seviye cihaz karlarının, aynı zamanda yükselen tanıtım maliyetlerinin verileri etkilediğini söylüyor.

Samsung, akıllı telefon sevkiyatının dördüncü çeyrekte artmasını, ancak gelirlerin yine artan tanıtım maliyetlerinden etkilenebileceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları